Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap. Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden
Er bare så genialt. Middagen lager seg praktisk talt selv, du trenger ikke passe på den, den blir ikke svidd, det blir ikke tørt, det generer minimalt med oppvask og det blir veldig godt
1 - 1 1/2 kg svinestek. 1 ts karve. Salt og pepper. 2 løk. 2 hvitløksfedd. 2 tomater. 2,5 dl øl. Markt (bayersk). Svinestek er ikke billig mat, men jeg kommer definitivt til å lage dette igjen for dette var en hit
Svineknoke i RömertopfDet har vært mange lesere av mine innlegg om denne fantastiske leirgryten. Her kommer en ny råvare som passer perfekt i Römertopfen
2 gåselår. 1 eple. 2 løk. Merian og timian. Salt og pepper. Sett römertopfen til vanning i en halv time. Skrell eplet og løkene og del dem i store biter
Først ut i serien ‘tradisjonelle retter i ny vri’ er Superkokkens fårikål. For deg som ikke synes at fårikål er det beste i verden – prøv denne og du blir garantert fornøyd
Potet og purresuppe med sprøstekt bacon og trøffeloljeVeldig enkel, god og billig mat, alt du trenger er potet, purreløk, laurbærblad, litt timian, kraft og melk eller fløte
Heime på Vestlandet – og elles langs kysten i landet vårt – har geita vore ein av dei viktigaste hjelparane til å halde kulturlandskapet opent og vakkert
Jeg liker godt å surfe rundt på diverse matbloggs på nettet eller google etter oppskrifter. Syns det er så mye spennende å finne, både på norske og utenlandske sider
Og jeg tør påstå verdens enkleste å bake. Jeg har laget surdeigsbrød tidligere, men da fra en oppskrift som var både omstendelig og krevde flere dageslange prosesser før brødet var ferdig, så surdeigsbrød har jeg de siste årene bare kjøpt hos bakeren
Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk. som er brukt over hele verden. Den leirgryten som vi er best kjent med her i Norge er Römertopf
Her kommer en oppskrift på saftig kylling som er ovnsstekt i römertopf med øl og grønnsaker. Jeg stekte kyllingen på 180 grader til kjernetempraturen var 77 grader
RÖMERTOPF. Populære innlegg. Gjør matlagingen til en lek. Römertopf, eller leirgryte som det også kalles, er en praktisk måte å lage mat på når du lager til flere,
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.