Smak til med pepper og litt soyasaus (bruk gjerne salt i stedet, men jeg synes soya gir litt mer fylde), og avsluttmed å røre inn noen biter kaldt smør for enda mer smak, fylde og fløyelsfølelse
Panna Cotta er en nydelig dessert, som er en av mine favoritter, og den her rimelig enkel å lage, er fort gjort, og er du av de som frykter gelantinplater
Problemet mitt er at vi ikke har særlig tilgang på store nok kjøttstykker av gris i butikkene her. Men så kom jeg på at jeg hadde ei elgsteik i fryseren
Biff med godt følge. En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Gryterett med potetlokk. Grill margbein i ca 10 minutter i ovnenSurr løk, gulrot og persillerot i et par minutter i en kjeleLegg i margbeina, rosmarin og tilsett vinenKok inn til det er ca 2-3 dl og sil så av kraften Smelt sukkeret i pannen til det er gyllentHa i kraftenRør kraftig så sukkeret løser seg oppLa sausen kjølne litt av før du pisker inn smør
Brun elgeskavet i pannen med smør, og fordel dem i fire ildfaste porsjonsformer. Dette er en viltrett med høyt innhold av fett fra butterdeig, og brien som smelter over kjøttet
For et par uker siden var jeg i Finland og fikk tak i kjempegod indrefilet av rein. Jeg hadde lyst på noe litt annet enn viltsaus med fløte og fant derfor fram en kjempegod oppskrift på rødvinssaus
Ha i blåskjell- og kalvekraften sammen med grovkuttet aromasopp, halvparten av den hvite delen av purren, og resten av ingrediensene, bortsett fra smør
Forrige helgen hadde de med seg mengder avelgprodukter fra vinterjakta i Gudbrandsdalen. ), pannestekte små biter av persillerot, balsamicokokte småløk, smørdampede aspargesbønner og en gratinert potetform med bacon og persillerot
Hartvigsen inviterte som sedvanlig til påsketur til Stavtjørn – ett av mange fjellstrøk uten snø men som til tross for dette oser av påskestemning og forventningsfulle voksne og barn
Ta bort eventuell hyssing rundt steken, og tørk av steken med litt kjøkkenpapir. Jeg hadde funnet oppskriften i et blad, og hadde ikke så store forventninger i verken den ene eller andre retningen, men prøvesmakingen underveis gav store forhåpninger
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken, legg den på toppen av grønnsakene. I morgen er det søndag, og hva med å diske opp med en god gammeldags søndagsmiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.