Nå har mange tatt Påskeferie og forhåpentligvis har dere tid til frokost og tid med familie/venner. Noen må jo jobbe også når andre tar ferie, men det er viktig å kose seg med maten allikevel
Dampende ferske fine runstykker med deilig stekeskorpe og solsikkekjerner på toppen. Nammis. Disse rundstykkene smakte jeg første gang som hamburgerbrød
Fine rundstykker 05. Fine rundstykker
05. 02. 2019 kl. 10. 52 i
Gjærbakst
Ingen kommentarer. Disse rundstykkene blir luftige og gode om du tar deg god tid med elting og heving
Enten det er middag eller pålegg er det få ting som ikke lar seg kombinere med fine rundstykker. Fine rundstykker(ca 24 stk)600 g mel1 pk gjær1 ts salt1 egg3 dl lunken melk75 g mykt meierismør Ha mel, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok og bland det lett sammen Tilsett egg og melk Kjør til deigen slipper bakebollen
Fine rundstykker som smaker fortreffelig. En deig som kan brukes til å lage pølsebrød også. Jeg lagde 1 1/2 brett med rundstykker og 1 brett med pølsebrød
Kjempelettvinne og raske rundstykker (Scones). Det tar ca 30-40 minutter. Ca 12 porsjoner. Ingredienser. 7 dl hvetemel (kan byttes ut med halvparten grov)
Her er en oppskrift som aldri slår feil og gir nydelige, fine og lette rundstykker. Hva er vel en bedre måte å starte en lørdag morgen på enn med nystekte rundstykker
Nå begynner endelig koden å knekkes skikkelig når det kommer til gjærbakst, og gjett om det er moro. I oppskriften her, er det viktig at det brukes fersk gjær, ellers hever de veldig dårlig og blir små og harde
Nå som jeg er i praksis er det viktig å ha med en god lunsj. Jeg elsker rundstykker med ost, skinke og agurk, så jeg fant ut at jeg skulle lage rundstykker denne gangen
Fine rundstykker til jul 7 dl væske, mest melk og fløte og litt ramløsa (evt. Notert 22/12-13. farris uten smak eller lignende) 2 ts salt, ca 1-2 ts sukker, 2 poser tørrgjær, 1/2 ml askorbinsyre 1/2 ts bakepulver, 1-2 ss olivenolje, 1 kg hvetemel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.