Fiskegrateng er noe jeg alltid har elsket, men alltid fått litt magesjau av i etterkant, på grunn av melken, pastaen og hvetemelet som tradisjonelt følger denne retten
Ta kasserollen av varmen og rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Jeg har holdt meg borte fra gluten i noen måneder nå, og noe av det jeg har savnet mest er gratenger, og spesielt fiskegrateng
Kaken er utenmelkeprodukter, gluten, mel og sukker. Kok opp melkenog løs opp sukrin melisen. Tidligere har jeg postet oppskrift på allergivennlige sukkerfrie bounty, men i dag “super sizer” vi den populære kokos sjokoladen og lager en hel bounty kake
Er den hard, spe på med litt bløt/flytende kokosmelkog rør inn / visp lett for å gjøre den mykere, men pass på at den ikke blir for tynn, rør ut alle klumper
Men den er glutenfri, med smarte sukker-alternativer og mye supermat, så dette duger i mine øyne. Ha alle ingrediensene, utenom kakaopulveret i en foodprosessor og kjør til du har en jevn kremete masse
Litt før jul fant jeg oppskrift på lavkarbo punsjboller, og de har blitt laget mange ganger etterpå for å si det sånn, med små justeringer underveis, til jeg fikk den riktige smaken, konsistensen og sødmen
Det blir ikke så mye blogging for tiden, været er jo så nydelig her på Østlandet denne sommeren at det går med mye tid ute, hagen har fått et løft, huset har blitt beiset, og jeg har begynt på en kjøkkenhage, som foreløpig bare inneholder jordbær og rabarbra, en bra start da i hvert fall
Dette skulle da være en sjokoladekake som måtte være utenmelk, uten egg ogglutenfri. Denne kaken har finpusset en del ganger slik at både smaken og konsistensen blir bra
Jeg har allerede advart dere om at i forbindelse med ferdigstilling av onlineprogrammet Din sunne Livsstil så kommer det til å komme en oppskriftboom på bloggen i dagene framover
Det å skulle gjøre dette uten hverken gluten, hvete eller melk gjør at det blir en øvelse for de viderekomne for å si det sånn, men det er fullt mulig å få til et godt resultat, selv om kringlene jeg baker nå er mye mindre enn de jeg bakte tidligere
I Aftenposten Junior denne uken hadde jeg en oppskrift på rullekake utenglutenogmelk. Den inneholder også noe mindre sukker enn vanlig rullekake da den er rullet i mandel mel i stedet for sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.