Ytrefilet svin honning oppskrifter

Svin ytrefilet med feta- og blomkålkrem

Svin ytrefilet med feta- og blomkålkrem

Dersom du er som meg ligger det av en eller annen merkelig grunn alltid en svinefilet der. ca 600 g svinefilet. Svinet lot jeg først kose seg litt i en blanding av sennep, honning, rosmarin og timian i ca 1 time, deretter rett i sous vide på 60 grader i ca 1 time. Jeg liker mitt svin på 60 grader. ca 600 g svinefilet
Ytrefilet av svin i sursøt saus

Ytrefilet av svin i sursøt saus

Likevel, i enkelte sammenhenger lager jo jeg også saus med eddik og honning i, så jeg fikk en ide. Ytrefileten ble skåret i tynne skiver og fikk ligge å tempere seg
Teriyaki marinert ytrefilet av svin

Teriyaki marinert ytrefilet av svin

Teriyaki marinert ytrefilet av svin, med tomatsaus, nykål og gulerøtter. Riktignok ble ytrefileten tatt opp av fryseboksen på fredag, med tanke på en tradisjonell søndagsmiddag
Glasert svinefilet med nudler

Glasert svinefilet med nudler

Kutt svinekjøttet i lange, brede strimler og vend i honningmarinaden. Bland honning, olje, femkrydder og litt salt og pepper til en marinade
Grisegodt påskesvin

Grisegodt påskesvin

Ha honningen på oversida av ytrefileten, fordel den godt ut over heile flata. Sjølv har eg meir sansen for ytrefileten (og endå meir svinenakken, men den treng verkeleg lang steiketid)
SVINEFILET I ENERBÆRSAUS

SVINEFILET I ENERBÆRSAUS

Indre- og ytrefilet av svin er magert og mørt kjøtt. Ha i honning og skru ned varmen. 300-400 g svinefilet i skiver ca. 1 ss honning. 300-400 g svinefilet i skiver ca. 1 ss honning
Grillet svinefilet med honning- og mangosaus

Grillet svinefilet med honning- og mangosaus

4 x 150 g ytrefilet av svin. 2 ss honning. 1. Smør biffene inn med olje, salt og pepper. Stek dem i 3-5 minutter å hver side på grill eller i stekepanne
Thaimarinert ytrefilet av svin

Thaimarinert ytrefilet av svin

Gni ytrefileten godt inn med salt og pepper. Pensle så på halvparten av marinaden og brun ytrefileten i ei panne
Appelsinmarinert ytrefilet av svin

Appelsinmarinert ytrefilet av svin

Dette er en variant med appelsin- og honningmarinade som jeg fant på klikk. Del ytrefileten i to og legg bitene i en ildfast form
Ytrefilet av svin med risotto

Ytrefilet av svin med risotto

Varm opp en stekepanne med honning og nykvernet pepper på medium varme til den begynner å boble. Legg svinekammen med fettsiden ned og stek til du får en fin stekeskorpe
Svin i karri- og pæresaus

Svin i karri- og pæresaus

Skiver av svinekjøtt (ytrefilet er best, men du kan godt bruke andre deles av grisen) stekes i litt smør og olje
Svinefilet The Asian way

Svinefilet The Asian way

Marinert svinefilet med wokede honningglaserte grønnsaker, kokos-/tomatsaus og potetmos. Stek alle grønnsakene samtidig i stor stekepanne i olje, rør inn honning før servering

Svinekjøttgryte med plommer

800 gram benfritt kjøtt fra svin - ytrefilet eller kjøtt fra steken. 0,5 ts honning eller brunt sukker