Denne retten er egentlig min bror Arild "sin skyld", han tilbringer sommeren i Finland -og jeg "arvet" det som stod igjen i kjøleskapet, blant annet en flaske Mango Curry saus, som jeg brukte i denne retten
Dette er enkel og nydelig mat, ikke altfor dyrt, og med chili-og hvitløksmarinertescampitil, så blir retten helt topp, og absolutt i kjærestemats ånd – i kjærlighetens tegn…
) Om man bruker scampi, kylling eller svinekjøtt kan man velge selv – alle fungerer. Stek de marinertescampiene kort på hver side til marinaden tykner (alternativt tre de på grillspyd og legg kort på grillen) og legg dem tilside
Bedøving før slakting bryter ikke med halal, så lenge dyret fortsatt er levende når det slaktes. oppskrift til oppskrift, reker, scampi, kylling, oksekjøtt eller lam
Etter å ha tittet gjennom vinboka fant vi det lurt å legge livet i hendene tilvinkelnerne. Da kom det litt "snacks" på bordet, en bok av en vinliste og litt godt å drikke i form av lokal Cava
Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden)
Med de karakteristiske røde taksteinene, murt fast langs mønepanner og sider for å holde taket på plass når vinden herjer som verst over det flate landskapet på toppen av Danmark
Vingrossist og importør VCT Norway AS og Concha y Toro Norway AS. Perfekt til solveggen på hytta, i sofaen hjemme eller til fisk og skalldyr, parmaskinke eller krydret mat som tapas og taco
Tilsett sukker, hvitvinseddik og kok opp. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit. Du kan forvente en aromatisk og flott balansert vin med gode smaker av nektarin, fersken og mango med en fin syrlighet og lang ettersmak
Rør i vin og smak til. Svindelen består i å sette navnet scampi på oppdrettsreker fordi det er vanskelig å se forskjell når skallet er fjernet og rekene er kokt
Veldig godt til et glass vin, en øl eller i godt selvskap. ) Det er rett og slett ferdige kyllingvinger som man kjøper på butikken og varmer opp rett før servering
Maten idag vart servert med øl, vin, brus, saft, melk og vatn. Eg hadde heller ingen rettar med sjømat, men om eg skulle ha valgt det så ville eg ha hatt chilimarinertescampi og tortillalefser med røkt laks inni
Opprinnelsen til tapas er fra Spania der de fikk snacks tilvinen eller cherryglasset. Tapas kommer fra det spanske ordet tapar som betyr å "dekke over" eller "dekke til"