Vin til lammecarre oppskrifter

Årets lam på høstens første Smakaften

Årets lam på høstens første Smakaften

Etter å ha fylt notatboken med noen hundre innlegg og fått en fast tilhengerskare på et par hundre som er innom oss hver eneste dag og søker fram spennende retter og viner i vårt store bibliotek, er vi nå tilbake på referatstadiet, der bloggen kun brukes når klubben har satt hverandre stevne

Ekte vare i Provence

Var ligger derimot stille,naturskjønn og full av kultur, historie og vinmarker rett vest for Nice. Det er sol, sommer og rosévin
Vi føler oss franske

Vi føler oss franske

I tillegg hadde vertskapet, igjen for å hedre demokratiets høyborg, valgt utelukkende franske viner. I glassene kom aftenens første vin, en Pinot Blanc fra produsenten Bernhard Reibel i Alsace
En blomstrende aften

En blomstrende aften

Det hele startet med sprudlende dråper i glassene, en knusktørr Cremant fra Clotilde Davenne og en noe mer fruktig Cava reserva fra rødvinsprodusenten Campo Viejo
Tomaten, den gule frukten

Tomaten, den gule frukten

Med friske basilikumblader og vinaigrette. Fordi den var gul av farge, men også liten som et kirsebær da den ble brakt til Europa av Cortez, etter erobringen av Mexico

Nice – også en favoritt

Om man bare har en dag til disposisjon i Nice så vil jeg absolutt anbefale å besøke Gamlebyen, den er det fineste området i byen etter min mening
Lammecarrè med jordskokkpurè

Lammecarrè med jordskokkpurè

Det saftige kjøttet møtte den saftige, lett fyldige og friske vinen. Skallet er tynt og spiselig, og du kan også skrelle eller skrape det av før tilberedelsen

Lammecarré med sikori og tomat

Som saus bruker vi innkokt rødvin-balsamico. Godt med fett til å gi smak, mørt som en ytrefilet skal være, og lett å tilberede og dele opp
Et knippe gode viner

Et knippe gode viner

- kr) Helt uventet og ved en tilfeldighet kom jeg over denne fine og fruktige Rieslingen fra Nahe. I det siste har jeg smakt i overkant mange viner, viner som jeg har likt svært godt
Lakris!

Lakris!

Da er årets ribbeoppskrift i boks etter en uke med prøving å feiling. Kombinasjonen Sous Vide og ovn ser ut til å være løsningen på b
3-retter med familie og venner

3-retter med familie og venner

Da er årets ribbeoppskrift i boks etter en uke med prøving å feiling. Kombinasjonen Sous Vide og ovn ser ut til å være løsningen på b
Bruno Rocca Langhe Charonnay Cadet 2007

Bruno Rocca Langhe Charonnay Cadet 2007

Da er årets ribbeoppskrift i boks etter en uke med prøving å feiling. Kombinasjonen Sous Vide og ovn ser ut til å være løsningen på b
Elio Grasso Gavarini Vendemmia 1990

Elio Grasso Gavarini Vendemmia 1990

Da er årets ribbeoppskrift i boks etter en uke med prøving å feiling. Kombinasjonen Sous Vide og ovn ser ut til å være løsningen på b