♦ "Vegeta" er et buljongpulver/krydder du kan kjøpe på innvandrerbutikker, som gir supergod smak. 1/2 løk/rødløk 2 fedd hvitløk 3 små gulrøtter 1/2 medium søtpotet 2 stenger stangselleri 1 neve grønnkål 7,5 dl vann 3 ts "vegeta" buljongpulver
Blandet kjøttdeig med fem-seks fedd hvitløk, salt, pepper, Vegeta, paprikapulver og hvitpepper. Krydre med salt, pepper, litt sukker, og ellers krydder etter smak
Jeg har gjerne i litt Vegeta også, som er ett grønnsaks-salt fra Balkan. La dette surre litt med løken, og så har du på salt, pepper, curry, cumin, hvitpepper, alehånde gjerne og om du har, sånn syv-krydder eller feks ras el hanout, som er en marokkansk krydderblanding
Et par omganger med pepperkvernen er på sin plass, men ikke «Vegeta» eller salt. Jeg har null peiling på «Taco», og selv om jeg naturligvis har smakt retten så har jeg aldri vært videre begeistret verken for krydderet, kjeksen eller lefsene
La det koke sammen i noen minutt, og smak til med salt/vegeta og pepper til slutt. 1-2 røde paprikaKrydder. pepper, koriander1 dl vann2-3 dl matfløte eller kremfløte1 buljongterning Vegetakrydder (eller salt)Slik gjør du. Ha i 1 buljongterning og krydre med litt vegeta f
Krydre med dill, mynte, "pul biber" (chillikrydder), salt og pepper etter ønske. Når smøret begynner å "skumme" heller du litt paprikakrydder og pul biber krydder i, og "steker" det forsiktig noen sekunder (hvis det blir svidd har du stekt det for mye / hatt for mye varme på)