Varme multer oppskrifter

Tilslørte multer med pepperkakecrumble

Fyll syltetøyet på rene, varme glass mens syltetøyet er varmt. Vi har kokt multer og fått det deiligste multesyltetøy som skal serveres til mine fine rundstykker og til multekrem i julen
Panna cotta med multer

Panna cotta med multer

Ta gelantinplaten ut av vannet, og rør den inn i den varme saften. Da vi fikk fransk besøk forrige uke ville jeg servere dem multer – et bær som ikke gror i Frankrike
Finnbiff i pita med rørte multer

Finnbiff i pita med rørte multer

Fyll varme pitabrød med salat, stekt skav, rømme og rørte multer. Høst, reinsdyrjakt, nordnorsk tradisjonsmat, matauk og multer fra naturens spiskammer
Lavkarbo minipavlova

Lavkarbo minipavlova

bær (feks multer, blåbær, bringebær). Jeg toppet de med krem og bringebær og multer (multene var rørt med sukrin melis for å gi en søtere smak) som også inneholder lite karbo så alt i alt inneholdt dette så lite karbohydrater at datteren min med diabetes 1 ikke trengte tilførsel av insulin og da kaller jeg disse for lavkarbo minipavlova. Sett stekeovnen på 120 grader (over og under varme)
Lakris is

Lakris is

*Ha i eggeplommene og la det tykkne på forsiktig varme. En herlig siklemyk fløteis med lakris med herlige multer, ja ingen dum kombinasjon
Ripssyltetøy 2012

Ripssyltetøy 2012

Siden det ble mye bær, så koker jeg i tre omganger- slik blir bærene jevnt varme og kokt. For noen dager siden forlangte en selger 250 kr for litt multer
Marengsdessert som frister

Marengsdessert som frister

Så ble den til en søndagsdessert, med varme bær fra skogen og litt is. Varm multer og skogsbær i en kjele, rør inn litt sukker og vanilje for smakens skyld, og hell over is og marengs mens blandingen er varm og server straks
Multekake

Multekake

I en litt romslig gryte med lokk smeltes sukkeret over medium varme til karamell. Den kan like gjerne kalles karamellfromasj med multer
Nydelig sommerdessert med selvplukket rips

Nydelig sommerdessert med selvplukket rips

Når melken har nådd kokepunktet skrur du ned platen til middels varme. Bytt ut rips med bringebær, multer, blåbær, solbær, jordbær eller stikkelsbær
Naturlig og sukkerfritt eple- og jordbærsyltetøy

Naturlig og sukkerfritt eple- og jordbærsyltetøy

Varm opp på middels varme, bærene vil slippe væske og etterkvart blir dei heilt møre. Fryseren heime er full av norske jordbær, bringebær, sjølvplukka blåbær og multer
MulteRullekake med Romkaramell

MulteRullekake med Romkaramell

Dette hadde jeg i en liten stekepanne og lot det stå og boble på svak varme til jeg var fornøyd med konsistensen
Multemoussekake

Multemoussekake

Kok opp en desiliter av moltepureen og løs opp gelatinen i den varme pureen. Nøttebunn. Ingredienser. 100g hasselnøtter
Reinsdyr tataki :-)

Reinsdyr tataki :-)

Tataki er en tradisjonell japansk metode der kjøtt eller fisk stekes raskt på svært høy varme, før det blir skåret i tynne skiver
Tjukkmjølkspannacotta med safran

Tjukkmjølkspannacotta med safran

Kok opp fløte, sukker, safran og vaniljesukker i en gryte, og ta den av varmen. Server tjukkmjølkspannacottaen kald, gjerne sammen med blåbær, multer eller litt karamellsaus
Tips til julematen.

Tips til julematen.

Bland alt godt sammen, form til kaker og stek de på svak varme til de er gjennomstekt. Takket være en privat melding jeg fikk på Facebook, så kom jeg til å tenke på at jeg kanskje burde lage et lite innlegg angående julemat og de utfordringene vi står overfor der