Fyll syltetøyet på rene, varme glass mens syltetøyet er varmt. Vi har kokt multer og fått det deiligste multesyltetøy som skal serveres til mine fine rundstykker og til multekrem i julen
Ta gelantinplaten ut av vannet, og rør den inn i den varme saften. Da vi fikk fransk besøk forrige uke ville jeg servere dem multer – et bær som ikke gror i Frankrike
bær (feks multer, blåbær, bringebær). Jeg toppet de med krem og bringebær og multer (multene var rørt med sukrin melis for å gi en søtere smak) som også inneholder lite karbo så alt i alt inneholdt dette så lite karbohydrater at datteren min med diabetes 1 ikke trengte tilførsel av insulin og da kaller jeg disse for lavkarbo minipavlova. Sett stekeovnen på 120 grader (over og under varme)
Siden det ble mye bær, så koker jeg i tre omganger- slik blir bærene jevnt varme og kokt. For noen dager siden forlangte en selger 250 kr for litt multer
Så ble den til en søndagsdessert, med varme bær fra skogen og litt is. Varm multer og skogsbær i en kjele, rør inn litt sukker og vanilje for smakens skyld, og hell over is og marengs mens blandingen er varm og server straks
Varm opp på middels varme, bærene vil slippe væske og etterkvart blir dei heilt møre. Fryseren heime er full av norske jordbær, bringebær, sjølvplukka blåbær og multer
Kok opp fløte, sukker, safran og vaniljesukker i en gryte, og ta den av varmen. Server tjukkmjølkspannacottaen kald, gjerne sammen med blåbær, multer eller litt karamellsaus
Bland alt godt sammen, form til kaker og stek de på svak varme til de er gjennomstekt. Takket være en privat melding jeg fikk på Facebook, så kom jeg til å tenke på at jeg kanskje burde lage et lite innlegg angående julemat og de utfordringene vi står overfor der