Harde vafler (Sogn og Fjordane) Smuldre i margarin og bland i melk. Bak ut til passe emne og stek i vaffeljern. Bland det tørre. 80 g sukker Varden.no
Vafler (Sogn og Fjordane) Tidligere ble vaflene laget etter hva folk har råd til og tilgang på. Hadde de ikke råd til melk og egg, brukte de vann og havremel eller byggmel, sukker litt salt og natron til heving Varden.no
Tørre vafler (Sogn og Fjordane) Bland rømme, egg og sukker. Smuldre smøret i melet og ha i kardemomme og hjortesalt. Bland alt forsiktig sammen, elt lite Varden.no
Vafler med grøt eller potet (Sogn og Fjordane) Bruker man poteter i deigen kan du gå ned på melmengden. Røren skal være tykkere enn vanlig vaffelrøre Varden.no
Potetvafler (Sogn og Fjordane)Potetvafler smaker godt uten tilbehør, men er ekstra gode med smør og ost eller sukker. Kok potetene med skall og skrell dem Varden.no
Hillekaker (Sogn og Fjordane) Lag røra som til vafler. Stek på panne eller helle. 1 ts natron. 2 ss sukker. 9 dl saup eller sur melk Varden.no