Svelene blir mye mer luftig/porøse enn vafler og har en karakteristisk herlig smak. hovedingrediensen i røren er kefir/kulturmelk og hevemiddelet er natron/hjortetakksalt istedenfor bakepulver som i en vaffelrøre
½ ts natron. ½ ts natron. 2 dl skummet kulturmelk. 1 ts bakepulver. 2 dl skummet kulturmelk. 1 ts bakepulver. Denne oppskriften er gitt av Anne Jorid Gullbrekken
Rør inn melk, kulturmelk og vann. ½ ts natron. Tenk at i dag er dagen der vi hyller vafler. ½ ts natron. I fjor feiret jeg dagen med Mandelvafler og Crème Fraîche vafler som du finner ved å klikke HER
Bland sammen alle de tørre ingrediensene, rør så inn egg, kulturmelk, smør og vaniljeekstrakt. VAFLER. Vafler er godt året rundt, gjerne servert med litt syltetøy, rømme eller en kule vaniljeis
Her er en oppskrift på vafler som jeg har laget de siste årene. I 2008 ble vaflene kåret til "Verdens beste vafler" blant brukere av nettstedet til Sjømannskirkene, og 1500 nordmenn deltok i avstemningen. 2 dl skummet kulturmelk. 1 ts bakepulver. 1/ 2 ts natron. 2 dl skummet kulturmelk. 1 ts bakepulver. 1/ 2 ts natron
Usøtede vafler smaker godt til frokost, lunsj eller en aftensrett servert med. Usøtede rømmevafler blir en ustsøkt forrett, når de anrettes med en skive røke