i en oppskrift der du forstår at det ikke er tatt hensyn til umami som en av grunnsmakene. For smaken, er det viktig å jobbe med sødme, salt, syre, bitterhet, men også med umami
Personlig har jeg alltid syntes at Waldorfsalat er smakløs, men at ideen med en frukt og nøttebasert majonesbasert salat er god, så jeg har nå tatt utgangspunkt i en vanlig oppskrift, og hatt i cayennepepper, aprikosterninger og umamirike ingredienser som
Dette er en veldig enkel favorittsuppe, og det skyldes alle de ulike umamirike ingrediensene. Du kan godt benytte kokosfett til steking i denne oppskriften
* (funnet i oppskrift fra Jamie Oliver). Frityrrøren i oppskriften er den beste jeg har brukt, for den dekker perfekt - ingen huller eller åpne områder som ødelegger friteringsprosessen
Dette er en veldig enkel favorittsuppe, og det skyldes alle de ulike umamirike ingrediensene. Du kan godt benytte kokosfett til steking/woking i denne oppskriften
Denne retten får synergisk umami fra lammekjøtt, rotgrønnsaker og kraft, den lange koketiden på kjøttet bryter ned proteinene og skaper ennå mer velsmak
Kjeks og småkaker hører mest julen til, men småkaker til kaffe eller te er godt ellers i året også. Jeg kjøper av og til franske karamellkjeks, de er best, men brune pinner er slett ikke verst de heller