Jeg spiste denne retten med sur mango som jeg fant hos min tyrkiske grønnsakshandler. I forrådet med tørrvarer finnes det alltid nøtter, tørkede frukter, forskjellige typer mel, tomatbokser , bønner og linser
Gigantes (hvite bønner i fantastisk tomatsaus), lokal vin (rød og rosè) salat, tzatziki, Zouropi (mineralvann) og et utall andre retter som kom på løpende bånd
Og tyrkiske foreldre deler, altså. Jeg bruker ofte grønne linser, og har funnet en litt mindre variant her i Tyrkia som holder bedre på formen enn de litt større standardlinsene, som ofte blir litt mushy om du ikke er påpasselig med koketiden
Svartøyebønner er min favoritt blant bønner. Jeg synest de fungerer som balsam på magen i motsetning til mange andre typer bønner som danner indre gasskraftverk
grønnebønner, løk, purre, paprika, gulrøtter, hvitløk og mild chili. At øvelse gjør mester er jo ingen nyhet, men hadde jeg hatt noen anelse om hvor gøy det ville være «å woke» så hadde jeg nok tatt til for lenge siden