Tyrkiske kjøttboller. Krydder du sannsynligvis har fra før. Da jeg begynte å snuse på mat fra andre land, ble jeg ofte overrasket over krydderne som ble brukt, for der vi bruker muskat i fiskegratengen, nellik i appelsinen og kanel på grøten, bruker både indere og grekere disse krydderne på helt andre måter
Smak til med krydder. Deig. 8 dl mel 2 dl lunken melk 7 g tørr gjær 1 egg 1 egg hvite 2 ss smeltet smør 1 ts salt Ha alt i kjøkkenmaskinen og elt til en smidig deig
Og en klatt smør med en teskje krydder. Får du ikke tak i pul biber (milde tyrkiske chiliflak også kjent som Aleppopepper) kan du fint erstatte med røkt paprika eller vanlig paprikapulver
Varme krydder, sødme fra korinter og løk og tekstur fra pinjekjerner og eventuelt kastanjer. Oppfatningen om den rause tyrkiske gjestfriheten er i aller høyeste grad reell
Kanskje er det derfor mange forbinder tyrkisk mat med nettopp det, selv om man i omtrent alle andre deler av Tyrkia knapt bruker krydder og skyr all småspicy mat
Du får kjøpt alt du trenger av krydder på en vanlig dagligvarebutikk, men vil du bruke tyrkiske chiliflak (som jeg virkelig anbefaler) må du til en butikk med godt utvalg av internasjonale krydder, ofte kalt innvandrerbutikk