Snu og stek ferdig på den andre siden, typisk et knapt minutt. Norsk laks, ikke sant. I så fall ville jeg kanskje servert en liten forrett først, suppe for eksempel
Ikke så ofte jeg lager typisknorsk tradisjonsmat, så det må prøves av og til det også. Utgangspunktet er en gryte, men du servere den som 2 retter - forrett og hovedrett
Jeg må innrømme at det er en superlett forrett eller et lett mellomåltid, dog tungt for fordøyelsen. Ingenting er mer typisknorsk som pølse i lompe med ketsjup og sennep, en selvskreven klassiker når man skal grille og på 17
Det ble et typisk syn resten av turen. Han hadde aldri vært utenfor California, skulle på sin første ferie noensinne i sommer til Lake Tahoe, ante lite og ingenting om hva som foregikk utenfor amerikanske grenser, var helt sjokket over at vi kunne snakke engelsk, spurte hvilket språk vi snakket i Norge og når vi da sa norsk og kunne snakke engelsk ved siden av var han helt månebedotten
Blåskjell er egentlig best om vinteren, i måneder med "r", men er likevel typisknorsk sommermat. Du trenger dette til 1 kg blåskjell, forrett til 4-6 eller som hovedrett til 2
Laksestykkene samt den fyldige smaken minnet mer om kjøttsuppe enn en typisk fiskesuppe. Og greit nok, den har sin plass i Norsk dagligkosthold og fullt på høyde med «Grandiosa»