(tynn bunn). Bland gjærblandingenmed det tørre og kna deigen i ca. Jeg har forandret den noe fra originaloppskriften ved å bytte ut hvetemelet med grovt mel, men dette er valgfritt
Oppskrift deig6 dl Hvetemel50 gram Gjær2 ss Sukker1 ts Salt70 gram Smør eller margarin5 dl Melk (Helst h-melk)1 stk Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Rør ut ferskgjær i det våte eller tørr gjær i det tørreStep 2Hell vesken over det tørre og elt deigen godt (5 minutter)Step 3Legg over et klede og sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse Oppskrift fyll 600 gram pølse (røkt, wiener eller grillpølse)1 stk Vanlig løk2 ts Pizzakrydder eller oregano2 ts Paprikapulver2 stk Fedd hvitløk2 bokser Flodde tomater Olivenolje til stekingReven hvitostLitt salt og pepperStep 1Kutt pølsebiter, hvitløk og løk i små biterStep 2Fres pølsene, hvitløken og løken i olivenolje i en kjele på middels varme et par minutterStep 3Tilsett krydder og flodde tomater og la blandingen koke til det er «tørt» ca 20 minutterDu skal koke det «tørt» fordi da vil ikke tomatsausen renne ut av hornene så lett når du steiker de. Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt oregano eller pizzakrydderStep 8Stekes på 190 – 200 grader i ca 15 – 20 minutter Her ser du bilde av de nystekte fylte hornene mine 6 dl. 50 gram Gjær
Form så en tynnpizzabunn på en plate med bakepapir, og dekk med plast. Jeg starter med denne pizzaen som er basert på tynne skiver av ytrefillèt og scampi
Kjevle deigen så tynn som mulig oppå et bakepapir før du fordeler pizzasaus og ønsket topping. Kanskje en smule stereotypisk å klinke til med dette på en lørdagskveld, men har man kjøpt seg pizzastein så har man kjøpt seg pizzastein