Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Tilsett så små terninger av romtemperert smør, og elt deigen i ytterligere 15-20 minutter. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen. Jevning Hvetemel - 60 gram Melk - 3 dl Deig Hvetemel - 540 gram Sukker - 100 gram Tørrgjær - 1/2 pose Salt - 1 klype Kardemomme - 3 ts Melk - 1,5 dl Romtemperert smør - 100 gram Kanelfyll Smør - 75 gram Sukker - 6 ss Kanel - 2 ss Pensling og dekor Egg - Til pensling Perlesukker
Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Elt deigen godt sammen, enten du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok eller forhånd
gikk igjennom noen av bildene av maten og kosemat jeg har laget bare den siste måneden, og det blir jo litt, ikke alltid jeg legger ut, men når man ser på de rene delikatessene som kan trylles frem på kjøkkenet, ja da blir man sulten
Selve kommoden bruker jeg som tv/media benk med et forheng i lin til å skjule dagens duppedingser. Og jeg som tenkte at jeg skulle få ha denne kroken i fred siden mann, barn og hund "rotter" seg sammen i sofaen, istedet har de bare forflyttet seg ut på kjøkkenet
Tilsett deretter hvitvinseddik og hvitvin i wok’en. Idag overrasket min kjære med en fantastisk smakfull fredagsmiddag, Szechuan Beef fra det kinesiske kjøkken
Tilslutt skjærer du opp squashen, – først på langs og så på tvers slik at det blir halvmåner. En kan bruke de grønnsaker en har for hånden i retten, men i det lokale kjøkken er søtpotet og squash typiske ingredienser
Den er inspirert av en lasagnesaus jeg så Jamie Oliver lage på tv for ei god tid tilbake… Jeg har brukt rødvin i kjøttsausen, men det trenger du ikke om du ikke ønsker det
Det ser omtrent slik ut som man ser på tv, bare at det er masse kameraer rundt. Når man i tillegg er i et helt nytt kjøkken, ikke vet hvor noe er, har en ovn man aldri har prøvd før og i tillegg må gjøre alt ferdig på halvannen time, ja da er det i hvert fall nok utfordringer