Trekke torskerogn oppskrifter

Torskerogn

Torskerogn

Jeg elsker torskerogn. Det høres kanskje rart ut, men jeg har mange gode barndomsminner knyttet til smaken av lettsaltet kokt torskerogn
Fersk torsk og stekt torskerogn

Fersk torsk og stekt torskerogn

Pakk torskerogna inn i matpapir for å hindre at den sprekker under koking. 1 torskerogn. Salt - Til fersk torsk brukes 1/2 dl salt pr liter vann som torsken skal trekkes i. La den trekke i 30-40 min. Kok opp vann i en stor kjele, ha i saltet og legg i torskeskivene, trekkes i 6-8 min. 1 torskerogn
Rogn og koking av torskerogn.

Rogn og koking av torskerogn.

Legg i rogna når vannet koker og la den trekke på kokepunktet i ca. Ved koking av torskerogn er det viktig å huske på at hinnen som omgir rogna er veldig skjør så man må håndtere den med varsomhet
Skrei i butikken! Før var det torskehodet som fristet mest!

Skrei i butikken! Før var det torskehodet som fristet mest!

torskerogn,. Sett kjelen tilside, og la fisken trekke 15- 20 minutters tid.  Rognen lar du trekke i alufolie en 20 minutters tid, og leveren får småkoke med litt eddik og sjalottløk ca 20 minutter. Leveren renses for de små runde markene, og får trekke i saltet vann med noen dråper eddik i 20 minutter. Så koker du opp vannet igjen, har i fisken, og lar den trekke en 20 minutters tid

Skrei

Varm opp melken med krydderene til 80°c, la dette trekke i 15 min, kjøles så. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,. La leveren stå å trekke i 2-3 minutter. varmen, legg i torsken og la skivene trekke i 6 - 10 minutter. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,

Kokt torskerogn

La rognen trekke under lokk i 20-40 minutter. Skyll rognen forsiktig så ikke hinnen går i stykker. Pakk rognen inn i smørpapir eller aluminiumsfolie så den ikke går i stykker under kokingen

Kokt torsk med torskerogn

Sett kjelen over varmen igjen, og husk at torsken skal trekke, ikke koke, i 6-8 minutter til kjøttet er løsnet fra ryggbenet og har jevn, hvit farge

Torsk med lever og rogn

Legg i fiskeskivene og la dem trekke til fisken løsner fra beina. Pakk inn rognen i matpapir og la den trekke i lettsaltet vann i 20 minutter. La den trekke i 3-4 minutter. 1 torskerogn, ca 300 g

Juletorsk med rogn og lever

La leveren trekke hel eller oppskåret i emaljert gryte eller i et syltetøyglass i vannbad. liter, og la torskeskivene (gjerne også hodet) trekke i 5-10 minutter. Rognen skal trekke i 20-40 minutter etter hvor stor den er. La den trekke i 15-20 minutter. 300-500 gram torskerogn