Selv om jeg her har brukt torsk og ikke klippfisk, så er mange av elementene de samme, og helthetsopplevelsen er en elegant og luksuriøs versjon av retten
Jeg vil gjerne dele oppskriften på sashimi av torsk med avokado- og ertekrem, bacon og granateple med dere, som er inspirert av den tradisjonelle norske lutefiskmiddagen
Andre godsaker finner en reker, torsk og scampi. Så jeg tok en enkel, sunn variant av sashimi. Det er valentinesday og jeg skal mikse opp noe middag utenom det vanlige
Mine favoritter å lage ceviche av er laks, torsk, kamskjell og reker. Kaldrøyking, sashimi, ngiri og graving er alle tradisjonelle tilberedingsmetoder som tar vare på det beste i råvaren i tillegg til å gi den en ny smaksopplevelse
Vinen er dessuten perfekt til fiskeretter, for eksempel posjert torsk eller grillet villaks, samt annen ”hvitvinsmat” du ønsker å matche med rødvin, til og med salater
- er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk. Vinen er nydelig til sashimi, skalldyr, fet fisk, salater, nystekte pølser og rike retter med svinekjøtt eller kylling, samt krydret kinesisk mat
Særlig torsk skal stå på menyen i Januar. Salma sashimi. Sashimi og Asiamaki. Vi bruker i likhet med andre bloggen vår som oppskriftsbok, og det er gøy å se gjennom hva man har laget før
ONSDAG Ovnsbakt torsk med grønnsaker og potet- og auberginemousse. MANDAG Sashimi og salat. Legg torskefileten over grønnsakene og topp med peppermiks, saften fra en halv sitron og oliven olje (valgfritt)