Send ditt tips direkte til oss i skjemafeltet til høyre eller last opp et inspirerende julematbilde på Instagram med hashtag #julemattips for våre kjente og kjære juleretter, lutefisk, juletorsk, pinnekjøtt og ribbe
Kok rødbeter møre med skallet på i lettsaltet vann. Hun fikk utfordring fra meg på Torskmed lime og i dag gjesteblogger hun med sin flotte torskemiddag
Pannestekt isgalt (eller torsk) med ovnsbakte rotgrønnsaker, snittebønner og estragonsmør. Salat med kylling, rødbeterog en syndig god baconvinaigrette
Mens fisken står i ovnen koker du rødbeterog poteter. Dryss baconbitene over, drypp smeltet smør og litt sitronsaft over, dekk formen med folie og sett den midt i stekeovnen
Fisk bør vi spise flere ganger i uken og helst fisk av den fete typen, men torsk er den beste fisken jeg vet, så det blir ofte torsk hos oss, og da gjelder det å variere litt slik at det ikke blir det samme hver gang
Begynn med å skylle linsene godt i et døslag underrennende vann og kok de i ca. Torsk kan lages på mane måter, jeg har valgt ovnsbakt torskmed litt uvanlig tilbehør denne gangen
Legg rødbetterningene til side og ha baconet i en stekepanne og stek til de er blitt gyldne. Det var beint ut en smakfull rett med fin fylde fra smøret, salt fra soyasausen og syrlighet fra appelsinene
til med salt og pepper. tallerken på en seng av ”fersk” surkål, små terninger av rødbeterog. Skjær løken i tynne ringer , finsnitt kålen, gulrot i tynne strimler ogbacon
I dag skal juletorsken på bordet, ogmed den kommer endelig julfreden til det pepperkvernske hus. Tiden før jul ble hektisk både på jobb og i privatlivet, med mye som skjedde og mye som skulle skje