Idéen om mat uten kjøtt tar meg straks til orienten og dets mystiske og fremmede kultur. Men hva vet jeg om denne fremmede kultur og navnetradisjoner, noe jeg vet er at det nord-indiske kjøkken kan by på deilige smaker, en mektigere matkultur enn det sydindiske
Hvor autentisk dette blir med tanke på mexicansk matkultur får vi se. Jeg har aldri fått til det greiene med måling og veiing av ingredienser så her får du bare prøve deg frem selv
Her var det et realt kjøttmåltid som var forespørselen, og jeg tenkte, hvorfor ikke en deilig kjøttpudding, med fine strimler av lettstekt kål med gulrøtter grovt à la Jullienne langs kantene
Før servering kan du finhakke ulike urter som dill og gressløk å strø over. Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
torsk stekt med tacokrydder servert med friske grønnsaker, salsa og mager kesam. Skjær kålrot i tykke strimler, ha de oppi en plastpose sammen med litt olje, salt og pepper, blås opp posen og rist
De friske skuddene kan brukes som dill/til garnering. Server torsken på en seng av ertepure og dryss sprøstekt bacon over fisken, med kokt fennikel, stekte tomater og kokte poteter ved siden av
I dag har vi imidlertid benyttet torsk som hovedingrediens. Denne Findus-pakken med ryggstykker var ikke billig, men den var virkelig verdt hver eneste krone
Egg deles i mindre biter og blandes med litt majones og dill. Endelig kommer torskemiddagen jeg lovte dere her om dagen – hvit fisk er som kylling en yndet proteinkilde å eksperimentere med smaker til
Ovnsplata med potetene setter jeg inn i ovnen på nederste rille med det samme jeg setter på ovnen. Friske urter, ta hva du har, timian, estragon, basikikum, oregano, persille, gressløk, dill