Skjær torskefilet i serveringsstykker, fjern skinnet og krydre med salt og pepper. Frisk dill. Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre
Siler unna torsk og reker, helt greit, men spiser altså laksen. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) cremefraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron. Skjær torsk og laks i mindre terninger og ha oppi, la fisken trekke i 2-5 minutter avhengig av størrelse. ) Jeg sitter nærmest og holder pusten, tør nesten ikke å se på han i frykt for at han skal slutte 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) cremefraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron
Pastaen vendes inn med god olivenolje og hakket dill eller persille. 4 torskefilet á ca 200 gr2 gulrot1 purre1 beger cherrytomaterSmør4 dl fiskekraft1 dl hvitvinOlivenoljeSitronFrisk dill og persilleSalt og pepperBakepapir/aluminiumsfoliePoteter eller pasta. Kutt grønnsakene i tynne strimlerLegg torsken på et ark bakepapir og krydre med salt og pepperLegg en klatt smør ovenpå sammen med grønnsakeneTilsett en skvis sitron og ca en dl kraft og eventuelt en skvett hvitvin i hver pakkeLukk pakken godt igjen med hyssingSett pakkene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (til fisken er gjennomstekt)Servér med for eksempel saltkokte poteter eller kok pasta eller ris. Du kan like enkelt lage denne retten i aluminiumsfolie og jeg pleier å ha 2-3 ss rømme eller cremefraiche i pakken også. 4 torskefilet á ca 200 gr
Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Dill. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Skjær purre i ringer og finhakk noen spiseskjeer gressløk og dill
Chili-bakt torsk med sitronsmørTest. Tilsett Crème Fraiche og rør det ut. 2 ss Crème Fraiche. 2 ts finhakket dill. 2 ss Crème Fraiche. 2 ts finhakket dill