Der er en suppe som bruker mange ingredienser som ikke er så lett tilgjengelig i butikkene i Norge, så bruk gjerne en ferdig TomYum-pasta fra en asiatisk butikk som jeg har gjort her
Første gang over suppe gryten, manglet jeg galangal og kaffir lime blader og thailandsk chilipasta. (red curry inneholder både litt fiskesaus og rekepasta som er en annen viktig smaksfremmer med umami)
Er du ikke så vant til mat med en del smak, så begynn litt forsiktig med krydderne/sausene. Sett vann og buljong og kokosmelk på kok, og ha i chili, ingefær, hvitløk og kyllingbitene og gi det et oppkok sammen med østerssaus og sesamolje og la alt få koke noen minutter
Den brukes mye i supper, men jeg synes den passet perfekt til woking av reker og kamskjell. “Tomyum” er opprinnelig thai og betyr sterk og sur, og må ikke forveksles med “sweet & sour”
Thai tomyum Lag nydelig og ekte Tomyumsuppemed dette høykvalitets produktet fra Thailand. Flere typer karripasta, Tomyumpasta, Rekepasta, kryddermikser og Tørket chili