Hvis asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning. La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt
Siden aspargesens egensmak er svært ømfintlig, må du ta hensyn til det ved tilberedningen. Og omkring Kristi fødsel ble den første kjente aspargesoppskriften skrevet ned av kokebokforfatteren Apicius
Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning. Legg de gode aspargesene på tallerkener og hell over noen skjeer av smørvannet
Her kommer oppskrift på tilberedningav kjøttet, hasselbakte poteter og soya-rødvinssaus. Start med å skrelle potetene og skjære skiver av dem (ikke helt igjennom)
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Det er enkel tilberedning og tidsbesparende. Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Tilberedning. Dette er en variant av den klassiske sommerretten «blomkål med flesk». Nå er det friske asparges, blomkål og broccoli i enkelte butikker , så da valgte jeg å gjøre en vri på den gamle klassikeren