Tapas betyr egentlig “å dekke til” og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte
- Krydret så med piffi og chillikrydder for å deretter rulle de inn i geriljermel og ost. Det hadde kanskje vært en idè å ha litt mindre utvalg av retter, men bedre å ha for mye enn for lite
Deretter oppi kjelen med tomatsausen og la de koke litt. Kalde tapasretter. Ha deretter i hvitløken. Utfordringen med å servere tapas synes jeg , er at det er litt vanskelig å finne ut hvilke tapas man skal velge
Men det fine medtapas er at du trenger ikke ha varme retter for at det skal bli et fullverdig måltid, det er veldig mange retter som smaker likegodt kaldt
meze er ulike typer småretter, og ligner på arabiske meza, eller nettopp spansk tapas. Sultne turister starter gjerne måltidet med en meze- grekerne selv spiser forskjellige meze som tapas utover hele kvelden, eller til et glass raki eller ouzo på den lokale tavernaen, på ettermiddagen engang
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Bestemte meg for tapas denne gangen - da kunne jeg lage mange små gode retter, og dessuten er det skikkelig kosemat som det går an å kose seg med lenge
Denne gangen var det fokus på asiatisk mat og vi lagde asiatiske tapas. Undervisning kan være ganske så gøy, og når man får en gjeng med ivrige damer på matkurs, blir det både god stemning og bra mat
De siste årene har jeg servert tapas i bursdagen min og i år var intet unntak. Jeg lagde også noen med grønn pesto og kjøttdeig og begge typene var populære
Det er ganske genialt å servere tapas, og da kan du bruke flere av oppskriftene, eksempler her er å lage marinerte oliven, marinert fetaost og marinert paprika, i tillegg til at du steker kjøttbollene med chili på trepinner, og lager marinerte reker