Tørr salting av kjøtt oppskrifter

Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

Kotelettdelen ble altfor tørr, så dette egner seg til tynnribber. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking avkjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Hjortefilet med rødvinssaus

Hjortefilet med rødvinssaus

(Da kan det hende at den har blitt litt tørr, men det er bare å røre inn en klunk med vann, så ordner det seg
Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

Er det mindre bør du kjøpe til ekstra spekk slik at pølsene ikke blir for tørre). For noen dager siden hadde vi besøk av vår venninne Lise
Innbakte biffstrimler med ristede sesamfrø

Innbakte biffstrimler med ristede sesamfrø

Jeg foretrekker å bruke en bolle/ dyp tallerken til eggene og en større form/ brett til melet, slik at jeg lett kan dekke hele kjøttbitene raskt og uten for mye kliss
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Gni steken tørr med tørkepapir, slik at du får saltet og pepperet til å feste seg. Da er hele verden så stinn av forventninger at jeg får helt angst av å innfri en brøkdel av dem
Lammegryte av villsau fra Herøya.

Lammegryte av villsau fra Herøya.

Børst kantarellene rene for rusk og jord, og stek de først i en tørr stekepanne. Kjøttav villsau er nydelig med en karakteristisk smak som bærer preg av beiting på kystlynghei, tang, urter, einer, og gress året rundt
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Om du får en hard og tørr hinne utanpå, kan du pakke inn pølsene i reine handdukar (utan restar av skyllemiddel), og fukta frå kjernen vil trekke ut
Dolmer med geitekjøtt

Dolmer med geitekjøtt

Rør det hakkede kjøttet med finhakket løk, nypresset hvitløk, rosiner, pinjekjerner som er ristet gylne i en tørr panne, dukkah, malt kanel og frisk finhakket mynte
Svineknoke ravioli

Svineknoke ravioli

Tilsett så kraft og kjøtt og la det koke godt inn til det nesten er en tørr masse som skal bli raviolifyllet
Cassoulet

Cassoulet

Pølsene kan, avhengigavstørrelsen, kuttes i små biter. Hvis retten begynner å virke tørr, ha i litt ekstra væske fra bønnene eller litt buljong