Tørking av sopp oppskrifter

Tørking av steinsopp -

Tørking av steinsopp -

Nedenfor kommer instruks til tørkingavsteinsopp (gjelder også andre kjøttfulle sopper, f. aromasopp) for de av oss som ikke har egen tørker eller som må ty til flere metoder i overfloden
Skogsoppsuppe

Skogsoppsuppe

Skjellpiggsopp, steinsopp, traktkantarell, samt kusopp (sandsopp) er spesielt godt egnet til tørking

Norske mattradisjoner?

Delene ble så hengt opp på et luftig sted for tørking. De store skogene i Nordland og Troms er et spiskammer, fullt av vilt, ryper og annen skogsfugl, bær og sopp
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking

Spekerom og andre lure stader å tørke spekematen

På langveggen mot sør har eg framleis den gamle ventilopninga (sjølvsagt med fluenetting inni), slik at rommet også blir påverka av klimaet på Austlandet om hausten og vinteren – som normalt er bra til speking/tørking
Ta vare på gledene

Ta vare på gledene

Det er mange måtar å konservere på, tørking, salting, hermetisering, fermentering, søtsylting og sursylting er teknikkar som er utvikla for å sikre at ein har mat sjølv på mørkaste vinteren
Eplekjekt

Eplekjekt

Nå bruker jeg dehydratoren titt og ofte til tørkingav frukt, sopp eller til å lage marengs i. Dehydratoren er som en liten varmluftsovn med nøyaktig temperaturkontroll på lave temperaturer, og man kan sette brettene tett over hverandre
Synergisk umami - den aller beste smaken

Synergisk umami - den aller beste smaken

modning, lagring, tørking, salting, røyking, varmebehandling, fermentering. Jo, kort sagt, knallgod mat har synergisk umami, de smaker best og får bokstavelig talt tennene til å løpe i vann
Sopp i seneste laget!

Sopp i seneste laget!

Kantarell er også en sopp som egner seg for tørking. Dessverre forsvinner også mye avsoppen. I fjor plukket vi masse kantarell i begynnelsen av Juni
Turmat på tørk

Turmat på tørk

Eg lager alt frå grunnen av, og brukar frysetørking som metode. Men frysetørking og vakuumpakking er metodar som knapt er alternativ for folk flest
Sopptur i østmarka

Sopptur i østmarka

Vi har i hovedsak bare plukka steinsopp og traktkantareller siden disse er best egnet til tørking. Soppt er en av de beste tinga med høsten
Umami til folket!

Umami til folket!

· Det er fri glutamat i all proteinrik mat som er utsatt for en eller annen behandling, tørking, røyking, speking, modning, koking, mørning, salting, langtidskoking, kaldheving osv

Sparetips: Mat

Det finnes mange måter å lagre mat på (så lenge du har tid og plass), for eksempel sylting, safting, frysing og tørking
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking