Tørket reinsdyrkjøtt oppskrifter

Tørket reinsdyrkjøtt

1 ts tørket timian. 1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke. 2. Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider

Norske mattradisjoner?

Retten består av Lofotskrei som er lettsaltet, hengt til tørk og halvtørket. Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Elgskav / reinskav

Elgskav / reinskav

ca 600 g elg- /hjort- eller reinsdyrkjøtt av bog (ikke bruk biffkjøtt eller annet fint kjøtt, det egner seg lite til koking). 1 kvist frisk timian, eller 2 ts tørket. ca 600 g elg- /hjort- eller reinsdyrkjøtt av bog (ikke bruk biffkjøtt eller annet fint kjøtt, det egner seg lite til koking). 1 kvist frisk timian, eller 2 ts tørket

Ertesuppe (Finnmark)

Legg erter og tørket kjøtt sammen i vann over natten. 50 g tørkede reinsdyrkjøtt. Slå bort bløtleggingsvannet