1 ts tørket timian. 1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke. 2. Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider
Retten består av Lofotskrei som er lettsaltet, hengt til tørk og halvtørket. Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
ca 600 g elg- /hjort- eller reinsdyrkjøtt av bog (ikke bruk biffkjøtt eller annet fint kjøtt, det egner seg lite til koking). 1 kvist frisk timian, eller 2 ts tørket. ca 600 g elg- /hjort- eller reinsdyrkjøtt av bog (ikke bruk biffkjøtt eller annet fint kjøtt, det egner seg lite til koking). 1 kvist frisk timian, eller 2 ts tørket