Tørke kjøtt hjemme oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining. I dag skal jeg dele et triks jeg bruker både hjemme og på jobb
Hjemmelaget sunn superchips

Hjemmelaget sunn superchips

Du kan tørke og oppbevare deigen i en lufttett boks om du ønsker å vente med å lage chipsen til senere
Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

På bildet viltolje, markjordbæreddik, tørket rødskrubb og steinsopp. Både kjøtt, fisk og grønnsaker kan marineres og pensles med hjemmelagde oljer
Å briske seg…

Å briske seg…

Når kjøttet skal ligge så lenge, vil det lett tørke ut. I USA er beef brisket et av de høyest elskede kjøttstykkene til BBQ og feiringer
Et lite sideprosjekt

Et lite sideprosjekt

Siden jeg ikke har min egen røykovn her i Oslo, samt det å bygge en slik i tettbebygdestrøk nok ikke vil gjøre meg videre populært i nabolaget har jeg bestemt meg for å forsøke å speke kjøtt i stedet
Jakten på den perfekte Pad Ka Prao

Jakten på den perfekte Pad Ka Prao

For siden har mitt liv vært en evig jakt på den perfekte Pad Ka Prao, som retten heter, og det tok lang tid før vi havnet hos damene på hjørnet i en liten ferieby og fullt ut forsto hvor godt kjøttdeig med hellig basilikum, store mengder chili og aller helst et stekt egg på toppen kan være
Panert
tosk

Panert tosk

Det du trenger for å panere fisk er paneringsmel(man finner glutenfri på mange dagligvarebutikker), men man kan også bruke cornflakes, knust baconsvor eller rett og slett tørke brød eller knekkebrød som man knuser selv
Brosme brosme!

Brosme brosme!

Den er svært populær som matfisk utenfor Norge, og her hjemme fåes den fersk, saltet og tørket (stokkfisk)
Skånsk lapskaus på mormors vis

Skånsk lapskaus på mormors vis

Det er stor forskjell i smaken på tørkede og friske, så hvis du tilfeldigvis har et laurbærtre hjemme bør du plukke noen blader derfra
Svin på stien

Svin på stien

Resultat…bedre smak og saftigere kjøtt. Lisa og jeg er alene hjemme. Hell Stange saus i gryte, ha i en spiseskje med finhakket chili og litt av kraften fra kjøttet

Kanotur med barn - Nordmarka på langs

Vi brukte toro poser, og så hadde vi med grønnsaker og kjøtt som vi hadde tørket på forhånd. Ungene småspiser tørket banan og eple i kanoen
Ovnstekt Kalkun 101

Ovnstekt Kalkun 101

Disse bør ganske lett løsne om du vrir litt i dem med hånden(bruk tørkepapir for grep) og litt “småvrikking” med kniven
Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Ta ut dei varmrøykte makrellfiletane, legg dei på ei rist og la dei tørke litt. Makrellkjøttet taper seg fort i den varmaste årstida, men du forlenger lukkekjensla ved å salte og deretter kaldrøyke eller varmrøyke fisken