Siden jeg ikke har min egen røykovn her i Oslo, samt det å bygge en slik i tettbebygdestrøk nok ikke vil gjøre meg videre populært i nabolaget har jeg bestemt meg for å forsøke å speke kjøtt i stedet
Selvsagt er fersk kalkun bedre på smak, men sammenligningen viser at mat ikke nødvendigvis trenger å være kostbart, og det finnes en tilberedingsmetode som resulterer i kanongodt kalkunkjøtt
For siden har mitt liv vært en evig jakt på den perfekte Pad Ka Prao, som retten heter, og det tok lang tid før vi havnet hos damene på hjørnet i en liten ferieby og fullt ut forsto hvor godt kjøttdeig med hellig basilikum, store mengder chili og aller helst et stekt egg på toppen kan være
Det du trenger for å panere fisk er paneringsmel(man finner glutenfri på mange dagligvarebutikker), men man kan også bruke cornflakes, knust baconsvor eller rett og slett tørke brød eller knekkebrød som man knuser selv
Resultat…bedre smak og saftigere kjøtt. Lisa og jeg er alene hjemme. Hell Stange saus i gryte, ha i en spiseskje med finhakket chili og litt av kraften fra kjøttet
Yoghurtmaskinen var ødelagt, det tok kjempelang tid før vi fikk bord - det var skittent og han som fikset bordene for folk bare gikk rundt å skøv menyer på bordene for å tørke av smuler etc
Ta ut dei varmrøykte makrellfiletane, legg dei på ei rist og la dei tørke litt. Makrellkjøttet taper seg fort i den varmaste årstida, men du forlenger lukkekjensla ved å salte og deretter kaldrøyke eller varmrøyke fisken