2 ss søt sennep (Bergbyes e. 6-7 skiver sylteagurk. 2 ss søt sennep (Bergbyes e. 6-7 skiver sylteagurk. Kokken nyter sommeren og har tatt en velfortjent ferie
er hjemmelaget sylteagurk og sennep, øl og snaps. Men den går også fint til en søt, iskald dessertvin. Til denne deilige kaken, som bør serveres fersk, anbefaler jeg et glass kald Sauternes, Beerenauslese eller annen søt dessertvin
Finhakk sylteagurk, kapers og gressløk og vend inn i majonesen. 1 ss sterk og søt honning (ikke dijon). 10 skiver sylteagurk. 1 ss sterk og søt honning (ikke dijon). 10 skiver sylteagurk
1/2 dl søt chilisaus. 3-4 finhakket soltørkede tomater eller sylteagurk. Fredagspizzaen kan godt vike for pita med kjøttboller av og til, dette smakte riktig så godt, og det er såre enkelt, i hvertfall hvis du har kjøttboller og pitabrød i fryseren, da er det bare litt salat og en god dressing som skal tilberedes
Sylteagurker. Det begynner med paprikaene, både de vanlige, milde og varianter som ser ut som helt vanlige røde søtpaprika men som faktisk har litt krutt, omtrent som en mild chili
Smak deg frem, den bør være syrlig og søt som en liten kontrast til den salte og fete knoken. Rød spisskål, kokt inn med litt lake fra saltagurk eller sylteagurk, eddik, sukker og jeg drister meg til å tro at litt rødvin kan være godt, men jeg gidder ikke åpne en hel flaske kun for å ha omtrent 5 cl av den, så rødvin er ikke med i denne omgangen
Sylteagurk, purre og eple deles i fine, små biter og blandes med poteten. 2 dl lettrømme (kesam kan også brukes hvis du vil knipe på fettet)2 ss søt sennep. 5 skiver sylteagurk. 2 ss søt sennep. 5 skiver sylteagurk
Rød og grønn coleslaw1/2 lite hode med rødkåltilsvarende mengde brokkoli1 eple(ananas er også godt til dette her)Alt rives eller finsnittes og blandes med2 ss finhakkede sylteagurk, søt typeog majonescrème fraîche( jeg brukte 3 store spiseskjeer av hver, bruk den mengden du ønsker)1 ss sitronsaftsalt og pepperBland alt sammen og la det så og godgjøre seg i noen timerDobbelbakte poteter. 2 ss finhakkede sylteagurk
Coleslaw til 4 personer300 g sommerkål eller vanlig kål, strimles/rives1 stk gulrot, rives1 stk grønt syrlig eple, rives2 ss finhakkede sylteagurk, søt type0,5 dl majones0,5 dl crème fraîche1 ss sitronsaftsalt og pepper Coleslaw til 4 personer