Ribbesvoren kan du lage hjemmelaget 'Baconcrisp' av, oppskrift her. Den er lagetav min manns bestefar, snekker Marius Wilson, fra Ilseng i Stange Kommune
Den passer til alt fra ribbe ,pølse, pinnekjøtt, leverpostei, skinkestek, sylte og kalkun osv. Her hjemme begynner vi så smått å tenke på jul, om du bruker en kilo eller to av gresskaret til å sylte ned, har du gjort noe lurt
#mat #oppskrift #jul #sylte #kos #helg #hjemmelaget #hverdag #tradisjon #tradisjonsmat. Det er så hyggelig å se at mange av dere er innom selv om jeg ikkje har tid til å blogge så mye for tida
Etter ribbe, pinnekjøtt, rull og sylte er det unektelig godt med en rugbrødskive med sild. I dag har jeg laget en julesild som er enkel, men veldig god
Dette er en alkoholfri musserende vin laget på chardonnay-druer, noe som gjør at den kanskje vil smake mer familiært enn mange av de andre alkoholfrie variantene
Dette rødkålet bør du lage, det er en helt annen dimensjon enn industriutgaven. Når du skal servere rødkålen så varmer du den i mer smør eller ribbefett
sild, salater, sylte, rull etc. Vi pleier å spise suppe på ettermiddagen lille julaften og på kvelden dekker vi et lite koldtbord og setter frem noe av det som er laget til jul, f
Ellers har vi nå «vaska gølvet» og pynta tre, krydret ribben, lagetgravlaks, sild, sylte, sennepssaus, syltet rødløk og rødløkmarmelade, fikenmarmelade og enda litt til
jeg lager ikke tradisjonell "hodesylte" (ja, den lages av et grisehodet. rens ribbe for eventuelle bein, og fjern svoren, men "skrap" av fettet som sitter på innsiden av svoren, og legg det sammens med kjøttet
Først må jeg bare takke Tore (nabo) for jobben han har hatt med stell og mating av 5 griser siden i sommer, for at vi og flere andre familier skal få gleden av økologisk, beitefora gris til jul. ) Trist og vemodig var det den dagen de skulle slaktes, men takken er mye god mat av 5 feite fine glade griser, nøff nøff