Saftig svinestekmed poteter, brun saus, surkål og lettkokte grønnsaker. Serveres gjerne med kokte poteter, gulrøtter, erter og svisker, sennep (lenke), surkål (lenke), erterstuing eller noe annet du liker bedre (lenke)
Servert med sprø svor, hasselbackpoteter, surkål, brun saus, tyttebær og potetgull. Dropper surkålen og steker i stedet kålen i stekepanne og blander inn stekt bacon og epler
Har du svinestek til jul. Nå like før Jul tenkte jeg at jeg skulle klistre opp en kjapp liste over potensiell julemat, så det er lett å finne frem, sammen med noen tips
(jeg har brukt stekesjyen fra svinesteken),. For å slå det fast med en gang, denne «oppskriften» er først og fremst tatt med fordi jeg synes den er artig, dernest fordi et smørbrød behøver ikke alltid bare være et smørbrød …
Vil du ha en mer avansert søndags variant, anbefaler jeg svinestekmed soppsaus og rødkål. Du finner dem ofte på tilbud, og sammen med en pakke ferdig surkål er dette kjempegodt
Serveres med kokte poteter, surkål og grønnsaker - akkurat som på gamlemåte. Fyll så med hvitløksfedd som er "knust" under kniven, sjalottlauk delt i to, svisker, salt og pepper og litt smør