Svineknoke og raspeball oppskrifter

Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke er å få kjøpt i butikkene hele året og brukes mest som tilbehør til raspeballer eller til ertesuppe og lapskaus,
Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknokerogså, som er mye billigere enn lammekjøtt
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

Saltet og røket svineknoke. Kjært barn har mange navn, ograspeballer har mange navn etter hvor i landet du bor
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Begynn med å koke kjøttet det mest vanlige er å bruke salt fårekjøtt eller salte svineknoker til rasper/komle
Raspeballer (Klöße)

Raspeballer (Klöße)

Ta ut svineknokenog skjær bort skinnet, ta bort benene (ta margen ut og ha i kraften) og legg kjøttet på en tallerken
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Salta lammekjøt, salt/ røykt svineknoke, eller hamburgerrygg, bacon, pølse, kokte gulrøter og kålrabi, sirup, sukker, surmjølk
Kjøttsuppe-høstmat-sunnmat

Kjøttsuppe-høstmat-sunnmat

Jeg varierer ofte med å ha finskjært hodekål ogkomper/kompler/raspeball oppi. Om du vil ha fersk grønnsaker og tar jobben med kuttingen trenger du kålrot,gulrot,sellerirot,purre,potet eller andre grønnskaerr du liker

Klubb (Sogn og Fjordane)

Noen serverer kokte poteter og kålrot og litt kjøtt til, andre bruker stekt bacon/flesk, røkte svineknokerog kokt kålrot til, andre bruker pølser