Dette har jeg hentet fra den svenske paleobloggen Under vårt tak, som har masse fine oppskrifter. Jeg bakte dette brødet til jul, derfor blandet jeg inn rosiner og slengte inn en dæsj honning
Svensk, søt limpa, svenskekake (se kobling) og sort brød havnet også på bordet. Når vi som torpare skal ta i mot besøk, tenker vi svensk mat, men hva er egentlig typisk svensk mat
Den mest utsøkte briochen jeg noen gang har fått servert, fikk jeg likevel ikke i Frankrike, men på den svenske restautanten «Djuret» i Gamla stan (Stockholm)
Et svensk klosterøl. Tross alt var øl svært så akseptert under fasten i de fleste kloster da øl er ”flytende brød”, og øl var tryggere å drikke enn vann, som i tidligere tider ofte kunne være svært så forurenset
Jeg spiste skivene med kesalla, svenskenes kesam, og hadde over jordbær, blåbær og sukrin. Da jeg var i Sverige for en ukes tid siden, kjøpte jeg med en haug brød
grovkornet sennep og svensk hjemmebakt tunnbrød setter prikken over i-en. Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet