Svart trompetsopp oppskrifter

Gåselever med svart trompetsopp og purre

nykvernet svart pepper. 200 g svarttrompetsopp, rengjort og strimlet. Kok opp rødvinssausen. Tilsett crème fraîche og la sausen koke inn til det halve

Tørking av sopp

Eksempler er spissmorkel, vanlig svovelsopp, svarttrompetsopp og traktkantarell. Svarttrompetsopp, traktkantarell, stubbeskejllsopp og annen sopp med tynt kjøtt kan tørkes hele, men det er best å dele dem i to først

Tørket sopp

morkler, nelliksopp, steinsopp og svarttrompetsopp egner seg spesielt til tørking. Traktkantarell, matrisker

Bløtetid for tørket sopp

sjampinjonger, spissmorkler, riddermusseronger, stubbeskjellsopp, svovelsopp, matriske, svarttrompetsopp, sotvokssopp og traktkantareller

Marinert (sursyltet) sopp

Et par minutter før kokingen er avsluttet, kan du tilsette en teskje sukker, hel svart pepper, kryddernellik og et laurbærblad