Sushi ris oppskrift 250 g ris 4 dl vann oppskrifter

Sushi: Tempura maki

Sushi: Tempura maki

Risen skal ligge ytterst, deretter sjøgresspapiret. Tredje sushioppskrift ut, er tempura scampi maki. I en annen vipser du eggehvitenog tilsetter vannog vipser litt til
Sushi: Spicy laks

Sushi: Spicy laks

Ha litt lunket vannfingrene dine, eller vil risen lett klebre seg til fingrene dine istedet. Kok først risenferdigog sett til avkjøling
Hjemmelaget sushi

Hjemmelaget sushi

Nori, sushiris, risedikk, bambusmatte og wasabi - innkjøpt på nærbutikken. Det lureste er å starte med risen i god tid før man skal lage rullene
Vegetar sushi

Vegetar sushi

Når risen er ferdig kokt lar du posen renne av segvannet. Den flotte fargersushirisen fikk jeg ved å røre inn litt rødbetsaft
Maki sushi - på budsjett

Maki sushi - på budsjett

Sil ut vannet, brett ut risen på et stekebrett med bakepapir på, legg i kjøleskap. Ta en nori, spre på ris som er blandet med eddikblandingen
Maki Sushi

Maki Sushi

Lagogså en skål med vann til å dyppe fingrene dine i, dette gjør at risen ikke klebrer seg til hendene, og blir enklere å jobbe med
Vegetar sushi

Vegetar sushi

Skyll risenog kok opp med salt, når vannet koker inn. Indisk mat er godt kokt og rå fisk frister ikke i indisk klima
Sushi tempura

Sushi tempura

Gjør klar kyllingog reker Tilsett vann (farris) i de tørre ingredienseneog miks godt rundt Dypp kyllingog reke biter i tempura røren og ha over i oljen, la steke til de er gyldne brune på begge sider
Sushi - maki, ura-maki og nigiri

Sushi - maki, ura-maki og nigiri

Dypp fingrene i en skål med vann, dette er for at risen ikke skal være klæbete på fingrene. Skyll risen i kaldt vann, til skyllevannet blir klart
Enkel sushi

Enkel sushi

Les gjennomriskoke-oppskriften en gang, før du begynner. La kaldt vann rense risen til vannet som renner av ikke lenger er hvitt, men klart
Sushi – Maki med quinoa

Sushi – Maki med quinoa

Mange synes det er vanskelig å få til perfekt sushiris, men det slipper du å tenke på med quinoa. Det er et glutenfrittog sunnere alternativ til ris, pasta og poteter
Sushi, California roll

Sushi, California roll

Legg deretter et lagris på et nori-ark (tang) oglegg de andre ingrediensenelangs arket. Herligsushi som også er billig
Sushi: Sweet chili roll

Sushi: Sweet chili roll

All risen skal på innsiden av denne tangen som brukes, så man er ikke så avhengig av en perfekt klebrigris
Enkel sushi på 1-2-3

Enkel sushi på 1-2-3

Skyll den igjen, helt til vannet ikke lenger er hvitt oggrumsete – dette gjør at risen blir seigereog at den fæle poleringen inntas i mindre kvantum
Sushi og sashimi på laks

Sushi og sashimi på laks

Dypp hendene i litt vann med eddik slik at risen ikke kleber seg. Form små egg av risenoglegger den smaken du ønsker på toppen
Sushi med svenske råvarer

Sushi med svenske råvarer

Vask risen til vannet er helt klart og den løse stivelsen i risen er helt vasket bort. Når risen er fingervarm er det passe tid å forme sushi
Sushi for stor og "sushi" for liten

Sushi for stor og "sushi" for liten

Selv lagerjegsushi av ris, tang, laks, avocado og vårløk. Kalkunen ligger i vann, og søtpotetpaien er underveis
Sushi med salmalaks & avokado

Sushi med salmalaks & avokado

Ha vannogris i en kjele. Begynn med å koke risen. Bland risvineddiken i risen. I dag er er det tid for sushibloggen