Sursild lake 7 eddik oppskrifter

Sursild og tomatsild.

Sursild og tomatsild.

Hell over laken. Sursild. Ha lake på innimellom, for den er nokså tykk. Det ble sursild og tomatsild. Sursild
Sursild med havtorn

Sursild med havtorn

Kok opp lake av vann, eddik, sukker og krydder og la det bli kaldt før du tilsetter sild og havtorn. Hell kald lake over

Fred’s sursild

Med livslang interesse for matauk, jakt og fiske skjæres matjesfileten med nøyaktig presisjon og legges lagvis i Freds lake med løk og sursildkrydder
Oppskrift på Sursild

Oppskrift på Sursild

Jeg tar en pakke sursildkrydder oppi laken med en gang og lar det stå. Når laken er avkjølt legges løk og sil lagvis i et glass
Tid for agurksylting

Tid for agurksylting

Avkjøl og hell laken over agurkene, som du har lagt lagvis på glass. Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk
På tide med julesilden.

På tide med julesilden.

Hell laken fra sursilden i en bolle og bland i akevitt, einerbær, pepper og dill. La oss begynne med den klassiske norske sursilden
SILD MED TYTTE- OG EINEBÆR

SILD MED TYTTE- OG EINEBÆR

Her er et alternativ til den «vanlige» sursilda. Kok en lake av eddik, sukker og vann. 1 dl eddik, 7 %. Hell over den avkjølte laken, sett på lokk og avkjøl i minimum 2 døgn. SENNEPSILD TOMATSILD 1 dl eddik

Det er agurktid igjen!

Avkjøl og hell laken over agurkene, som du har lagt lagvis på glass. Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk
NEDLAGT SILD MED BALSAMICO OG RØDBETER

NEDLAGT SILD MED BALSAMICO OG RØDBETER

Jeg har prøvesmakt denne, og i tillegg til den flotte fargen, er dette en raffinert sursild. Legg sild, løk og rødbeter lagvis i en krukke, hell laken over, legg laurbærbladene på toppen
Sursild, øl og akevitt.

Sursild, øl og akevitt.

Hell laken fra sursilden i en bolle og bland i akevitt, einerbær, pepper og dill. Lake. Så er det bare å tilsette Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad
Silderetter

Silderetter

Tøm over den kalde laken og sett silden i kjøleskapetTomatsildDenne tomatsilden er kjempegod og veldig lettvint å lagedu kan bruke samme laken som til sursildDu trenger

Gravet laks med sennepssaus

Sursild. Kok opp alle ingrediensene til laken og avkjøl. Bland sammen sennep, sukker, salt og eddik. Hell laken over silden
Syltet slangeagurk

Syltet slangeagurk

Fyll helt opp med lake. Kok opp salt og sukker med eddiken og vannet. 1 pose sursild eller pickleskrydder. 5% eddik. 7 dl

Påskebuffet

Sursild. Lake. 3-4 ss rødbetelake. 1 dl eddik. Servert som hos ”Salt og sild” på Tjørn, vestkysten av Sverige

Bringebærsild

Denne er milevis fra sursild, men retten smaker minst like godt som den ser ut. Hell laken over og sett kjølig