I denne oppskriften brukte jeg surretsvinestek av bog. Med godt tilbehør, salt bacon og gode norske epler, ovnsbakte poteter og en nydelig brun saus med en fløteskvett
I denne oppskriften brukte jeg surretsvinestek av bog. Med godt tilbehør, salt bacon og gode norske epler, ovnsbakte poteter og en nydelig brun saus med en fløteskvett
Sausen kan du også lage i god tid før servering. Rør inn smør, ha i worchestersaus og sennep. En perfekt surretsvinestek på 1,5 kg fikk åpne en ny Sviddå æra med en svømmetur på 7 timer i badevann som holdt 62,5 grader. Du trenger 1/2 sjalottløk i tynne skiver, et par ss nøytral olje, 5-6 dl god rødvin, 5 dl kyllingkraft, 1-2 ts worchester saus, 80 g smør, 2 ss saft fra presset sitron, en ts dijonsennep, salt og pepper. En liten tvist er å tilsette finhakket sopp og hvitløk (1 fedd) i sausen rett før servering. 1-2 ts worchester saus
) Eller hva med en oksestek surret i Barolo, nok en av de tre B-er. Svinestek i melk. Bruk dette som saus, og server steken i litt tykke skiver, poteter med et par smørklatter over, og en bolle god salat, eller din favorittgrønnsak
Om du bruker en stek med ben, eller en surret uten ben, blir det samme. Gode poteter med en klatt smør går bra, i tillegg absorberer potetene det smakfulle fettet, eller sausen om du vil