Surret svinestek saus oppskrifter

Svinestek med sopp, bacon og epler ??

Svinestek med sopp, bacon og epler ??

I denne oppskriften brukte jeg surretsvinestek av bog. Med godt tilbehør, salt bacon og gode norske epler, ovnsbakte poteter og en nydelig brun saus med en fløteskvett
Svinestek med sopp, bacon og epler ??

Svinestek med sopp, bacon og epler ??

I denne oppskriften brukte jeg surretsvinestek av bog. Med godt tilbehør, salt bacon og gode norske epler, ovnsbakte poteter og en nydelig brun saus med en fløteskvett
Tilbake på svinestien

Tilbake på svinestien

Sausen kan du også lage i god tid før servering. Rør inn smør, ha i worchestersaus og sennep. En perfekt surretsvinestek på 1,5 kg fikk åpne en ny Sviddå æra med en svømmetur på 7 timer i badevann som holdt 62,5 grader. Du trenger 1/2 sjalottløk i tynne skiver, et par ss nøytral olje, 5-6 dl god rødvin, 5 dl kyllingkraft, 1-2 ts worchester saus, 80 g smør, 2 ss saft fra presset sitron, en ts dijonsennep, salt og pepper. En liten tvist er å tilsette finhakket sopp og hvitløk (1 fedd) i sausen rett før servering. 1-2 ts worchester saus

Piemonte og den fjerde B, eller Slow Foods begynnelse

) Eller hva med en oksestek surret i Barolo, nok en av de tre B-er. Svinestek i melk. Bruk dette som saus, og server steken i litt tykke skiver, poteter med et par smørklatter over, og en bolle god salat, eller din favorittgrønnsak
Svinestek i melk. Som i Piemonte!

Svinestek i melk. Som i Piemonte!

Om du bruker en stek med ben, eller en surret uten ben, blir det samme. Gode poteter med en klatt smør går bra, i tillegg absorberer potetene det smakfulle fettet, eller sausen om du vil