Surkål gjæret oppskrifter

Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Når du først har smakt på ordentlig gjæretsurkål så blir det nok slutt på poser med ferdigkokt mos som er tilsatt sukker og konserveringsmidler
Gjæret grønnsaksjuice

Gjæret grønnsaksjuice

Prosessen minner litt om surkål, hvor kålen ligger i sin egen saft og gjærer i flere dager/uker. Gjæret grønnsaksjuice gjør godt for magen og smaker i tillegg fantastisk
Gjæret grønnsaksjuice

Gjæret grønnsaksjuice

Prosessen er den samme som når man lager surkål. Gjæret grønnsaksjuice er veldig godt og særdeles sunt
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

enzymer og naturlige probiotikske bakterier (tenk surkål i plastposer og rødbeter på glass). Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Fermenterte egg

Fermenterte egg

surkål eller andre fermenterte grønnsaker. Her blir det alstå ikke mye bobling fordi eggene er kokte på forhånd, men det skal lukte passe gjæret
Det sunneste du kan spise

Det sunneste du kan spise

eks surkål, så får du en skikkelig næringsbombe. Gjæret mat og drikke. Gjærer man mat (surkål, kimchi etc
Choucroute som hos Haeberlin

Choucroute som hos Haeberlin

surkål. Og choucrote er saltet, gjæret hvitkål gjerne tilsatt hele enerbær.  Sauerkraut (gjæret kål). surkål 500 gr bacon (røkt bogspekk)
Verdens sunneste matfat

Verdens sunneste matfat

surkål laget over flere dager/uker (ikke eddikmetoden). gjæret torskeleverolje. Det som kjennetegner mitt kosthold er også ren mat, gjæret mat og mat fra dyr som spiser mest mulig naturlig

Surkål, gjæret

Det finnes spesielle gjæringskrukker med gjærlås, men det går også an å bruke en vanlig krukke eller et stort Norgesglass med gummiring og presse kålen ned med en dobbelt plastpose med vaskede og kokte steiner i

Surkål med pølse

Den surkålen som brukes her, er gjæret kål. Tilsett øl, krydder og surkål. Hell surkålen i varmt fat, arranger pølseskiver oppå og pynt med gulrøtter om ønskelig

Soppsalat fra Minsk

Legg sopp, poteter, hakket løk og surkål i en bolle. 40 g gjæretsurkål (se egen oppskrift). Rens og skyll sjampinjongene, skjær dem i skiver og la dem koke inn i sin egen kraft