Prosessen minner litt om surkål, hvor kålen ligger i sin egen saft og gjærer i flere dager/uker. Gjæret grønnsaksjuice gjør godt for magen og smaker i tillegg fantastisk
enzymer og naturlige probiotikske bakterier (tenk surkål i plastposer og rødbeter på glass). Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Du får med deg hjem det vi har laget av ketchup og surkål. Du vil i tillegg få smaksprøver på mengder med melkesyregjæret mat og drikke som spekemat, ulike typer grønnsaker og yoghurt
Mennesker i ulike kulturer har i alle år spist mat som inneholder bakterier i generasjoner, for eksempel yoghurt, kefir, ost og annen gjæret mat som surkål
surkål laget over flere dager/uker (ikke eddikmetoden). gjæret torskeleverolje. Det som kjennetegner mitt kosthold er også ren mat, gjæret mat og mat fra dyr som spiser mest mulig naturlig
Det finnes spesielle gjæringskrukker med gjærlås, men det går også an å bruke en vanlig krukke eller et stort Norgesglass med gummiring og presse kålen ned med en dobbelt plastpose med vaskede og kokte steiner i
Den surkålen som brukes her, er gjæret kål. Tilsett øl, krydder og surkål. Hell surkålen i varmt fat, arranger pølseskiver oppå og pynt med gulrøtter om ønskelig
Legg sopp, poteter, hakket løk og surkål i en bolle. 40 g gjæretsurkål (se egen oppskrift). Rens og skyll sjampinjongene, skjær dem i skiver og la dem koke inn i sin egen kraft