Man har ikke noe entydig svar på hvorfor, men det er nok både på grunn av at det inneholder gode bakterier og fordi både fytat og såkalte FODMAPs blir brutt ned allerede under heving
Du får også tilførsel av bakterier som gjør godt for kroppen. ) så øker næringsinnholdet i maten, den blir lettere fordøyelig, og den gir deg bakterier som er godt for kroppen
Med jevne mellomrom mottar jeg private meldinger eller kommentarer på bloggen min der jeg blir oppdradd ganske strengt til å måtte forstå at oppskriftene mine på surdeigsbakst eller syrnet brød ikke er glutenfri og kan derfor ikke anbefales til cøliakere
Siden surdeigsbrød uten gjær en en mye lengre prosess og vanskligere (må være forsiktig med hygiene, da bakterier fra omgivelsene kan ødelegge bakteriekulturen i deigen) å få til bruker jeg da en liten teskje gjær
Om man syrner med surdeig og kefir så tilsetter man jo bakterier som produserer enzymer som trengs, så det kan gå bra om man gjærer det siktede melet lenge nok