Surdeig bakterier oppskrifter

Hvorfor surdeig?

Hvorfor surdeig?

Man har ikke noe entydig svar på hvorfor, men det er nok både på grunn av at det inneholder gode bakterier og fordi både fytat og såkalte FODMAPs blir brutt ned allerede under heving
«Oppskrift på Surdeig»

«Oppskrift på Surdeig»

Her er det veldig viktig med god hygiene slik at bakteriekulturen i melet blir påvirket av andre bakterier
Glutenfritt surdeigsbrød

Glutenfritt surdeigsbrød

Surdeig er en blanding av gjær og melkesyrebakterier. Jeg begynte å lage surdeigsbrød for nesten et halvt år siden
Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er enklere enn du tror. For å kunne laget et surdeigsbrød, så må du ha en surdeigskultur. Mating av surdeig finner du her
FERMENTERTE TOMATER

FERMENTERTE TOMATER

Har du ikke hørt om fermentering, så har du sikkert hørt om surdeig og kombucha som går ut på det samme
Surdeigsvafler

Surdeigsvafler

Surdeig er egentlig en kultur med mange bakterier som jobber i harmoni med hverandre. Surdeigsvafler er nydelig og mye sunnere enn vanlige vafler
Det sunneste du kan spise

Det sunneste du kan spise

Du får også tilførsel av bakterier som gjør godt for kroppen. ) så øker næringsinnholdet i maten, den blir lettere fordøyelig, og den gir deg bakterier som er godt for kroppen
Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Denne oppskriften er hentet fra boken Surdeig av Ille brød. Det er da det er best å bruke starteren til å sette en surdeig
Surdeig

Surdeig

Surdeig er en blanding av mel og vann som har stått i noen dager, inntil de naturlige gjærsopp og melkesyrebakterier dannes
Surdeig brød med hasselnøtter

Surdeig brød med hasselnøtter

Siden surdeigsbrød uten gjær en en mye lengre prosess og vanskligere (må være forsiktig med hygiene, da bakterier fra omgivelsene kan ødelegge bakteriekulturen i deigen) å få til bruker jeg da en liten teskje gjær
Rundstykker av surdeig

Rundstykker av surdeig

Det er jo bare melk med bakterier, men det er likevel en del sunnere og bedre for helsa. Rundstykker av surdeig er forbausende enkelt å lage
Kefirbrød

Kefirbrød

Om man syrner med surdeig og kefir så tilsetter man jo bakterier som produserer enzymer som trengs, så det kan gå bra om man gjærer det siktede melet lenge nok
Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Se hvor lett det er å lage surdeigsbrød. Før du lager et surdeigsbrød, så må du ha tilgang på en surdeigsstarter
Surdeigskultur

Surdeigskultur

Ha alltid rene redskaper, det skal lite bakterier til for å ødelegge surdeigskulturen. Du vet aldri hvor mye bakterier det er i vannet fra springen

Surdeigsbrød

En surdeigskultur består av en blanding av gjær og melkesyrebakterier som finnes naturlig på kornets skall