Bønnene, ertene og linsene lå først til bløt noen timer, så kokte jeg dem sammen med buljong. - Bønner, erter og linser (jeg brukte grønne linser, gule erter borlittibønner)
Den har en søt og frisk smak som bidrar til unik aroma i curryer og supper. Jeg har vært mye i Thailand, landet med så gode curries at du glatt ofrer snørr og tårer fremkalt av de store mengdene chili
Blåskjellsuppemed kokosmelk. Det skal sies at jeg spiser langt fra alt det jeg har skrevet opp, men vi har alle forskjellige preferanser, så jeg tok med så mye jeg kunne komme på
Ha aspargesen direkte over i iskaldt vann etterpå for at de skal holde seg intenst grønne. Om du vil, kan du også tilsette bønner og linser og ev et egg
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
I måneden som gikk innebar det blant annet å tenke salat på vinteren, aubergine (som riktignok ikke er i sesong men likevel er fullt ut brukbar om vinteren), linser med masse urter og suppe
Hvis du bruker frosne bønner, tilsetter du de sammen med makaronien. Jeg smakte med fram til en veldig god og smakfull suppe som jeg har valgt å kalle asiatiskinspirert tomatsuppe
Prøv grønne linser med ovnsbakte grønnsaker og halloumi og rød linsesuppe. Røde linser brukes ofte til suppe siden de faller fra hverandre fullstendig når de kokes
Under koking utskiller okra en slimaktig saft som jevner supper og gryteretter. Okra kan også stekes i panne med varm olje og serveres sammen med tomater og løk til kokt ris, samt brukes i salater etter forvelling og marinering i krydret maisolje og eddik
Jeg pleier å ha en boks med kokt blomkål og noen ganger grønnebønner eller asparges. Jeg spiser ikke så ofte suppe, men nå på høsten synes jeg det er veldig godt med en bolle med god, varm suppe