Ajvar kan brukes som middagstilbehør, slik jeg har gjort her, eller som pålegg på brødskiven, som dressing i en salat eller som dipp til chips eller grønnsaker
Du bruker nøyaktig de samme ingrediensene i kjøttdeigen som du bruker i dressingen. I mellomtiden legger du salat, tomat og dressing på hamburgerbrødene
Det er fort gjort når du har ingrediensene i hus, og ofte blir den litt sunnere også. Bland ingrediensene til dressingen og smak deg fram underveis så du får den slik du liker
Etterhvert har jeg imidlertid oppdaga at ikke bare er de bedre enn kjøpekaker, men også mye sunnere. Bland olivenolje med sitronsaft og salt for en sunn og god dressing
Ellers syns jeg dette er veldig spennende, for nå må jeg være litt mer kreativ når det gjelder matlaging og selvfølgelig velge sunne alternativer - noe jeg igrunn alltid har prøvd, men sliter ofte med at jeg ender opp med å spise stortsett den samme maten uke for uke
Utseende og smaken på vegetarburgerne er ganske annerledes enn vanlig hamburger, men de ble gode og saftige synes vi, og sammen med salat og dressing savnet jeg ikke kjøttet i det hele tatt
For meg spiller det ingen rolle hvem som har lagt maten, finner jeg for eksempel en usunn rett som ser fristende ut så prøver jeg heller å finne ut hvordan jeg kan få oppskriften litt sunnere ved å endre på ingrediensene, istedenfor å hoppe over den på grunn av de usunne ingrediensene