Fiberrik og pizza med deilig hjemmelaget saus er ypperlig på fredagskvelden. Tirsdag, også kalt fisketirsdag, slår vi til med en enkel lakserett med en syrlig grønn salat
Resultatet blir mør, saftig kylling med masse smak, god saus og smaskens grønnsaker. Masse grønnsaker, friske urter og rent kjøtt gjør thaimat til en sunn og god matopplevelse
Den smaker ekstra godt sammen med litt sweet chili saus og mager kesam. Denne kylling- og grønnsaksformen lagde jeg til middag i juleferien når familien min kom hjem etter å ha vært på fjellet et par dager
Legg et nytt lag karbonadedeig, hvit saus, speltlompe og fortsett til du har fått fire lag. Server gjerne med en frisk salat, jeg har brukt hjertesalat, ruccola, cherrytomater og maiskortn, en klatt kesam og tacosaus
Til slutt smaker du den til med srirachasaus for å få ønsket hete på dressingen. Ja vel, jeg lager fest jeg og… Ganske ofte også faktisk… Men når jeg griller hverdagsmat, er det greit å prøve å holde maten på et litt sunnere nivå enn french fries og feite sauser
"Fast food" kalles ofte hurtigmat på norsk og mange tenker kanskje automatisk på takeaway-retter, fetende burgermenyer og kebabkjøtt som drukner i saus
Men er god som dressing tilsalat osv. Fredagstaco er poppis for oss nordmenn og hva med å oppgradere denne retten til å bli supersunn, men fortsatt god og mettende og plantebasert
Server gjerne med godt grovt brød og en grønn salattil. Smelt smør i en tykkbunnet panne eller gryte og stek fisken på middels varme til den har fått en fin stekeflate
Jeg skrev tidligere i uka at jeg skulle komme med noen tips til hvordan du kan få til gode og sunne matretter samtidig som du unngår de dyreste ingrediensene, så her er noen matvarer jeg mener man alltid burde ha i kjøkkenskapene