Stoccafisso, Fr. Stokkfisken er vannet ut i 5 dager, og klar for bruk. Italienske videreforedlere kan ha den liggende i rennende vann helt opptil 12 dager
henholdsvis Stoccafisso, Stockfish og Stockfisch. Lutefisk er blitt in igjen. Den dukker opp på flere og flere middagsbord, og spises gjerne flere ganger, både før og etter jul
Eller stoccafisso og bacalao som man sier i Italia. Nå lages det jo bacalao av begge disse tørrfisktypene, Bacalao betyr torsk i Veneto, og stoccafissonavnet brukes over hele landet
Landsbyen Badalucco i Liguria arrangerer årlig en tørrfiskfestival, 3. helg i september. Festivalen er til minne om et angrep på byen flere hundre år tidligere
«Baccalà alla Vicentina» (Også «Stoccafisso alla Vicentina»). En rett som har sitt utspring fra stokkfisk mange hundre år tilbake, stoccafisso som det heter på italiensk