300 g ferske reker, skrellet og renset. Tilbered pesto. Vask basilikumsbladene nøye og legg i en matmikser sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje
Ta rekene ut av panne etter grønnsakene er lagt i panna, eller til de er gjennomstekte. Når man bruker kokte, ferske reker så bare ha den i pannene for å gi dem en liten farge
En morsom vri på reker og pasta, en utrolig velsmakende saus med grovhakkede tomater og masse krydderurter, rekene må bare så vidt røre stekepannen, ellers blir de seige og lite gode
Hotte reker eller scampi er et must på tapasbordet, men er også en fortreffelig forrett. 5 dl olivenolje3 fedd hvitløk i tynne skiver1 rød chili, skåret i tynne skiver¼ ts tørket chili flak1 ½ ts paprikakrydder1 dl tørr sherry (kan sløyfes)50 gr smør400-500 gr Scampi, tigerreker eller reker1 bunt persilleSitron
Legg de ferdig stekte baguettene på en tallerken eller fat. Det var under en slik lørdagsmiddag vi oppdaget at min storesøster hadde allergi for reker, plutselig hovnet leppene og øynene opp som ballonger
Nudler med biff og reker eller scampi høres kanskje litt rart ut, men det er absolutt noe å prøve. Rør godt omHelt til slutt tilsetter du rensede reker eller scampi og saften av en halv limeSkjær opp biffen i strimler og servér ved å legge nudlene i en bolle, biffstrimlene over og topp det hele med et dryss finhakket vårløk og gjerne ristede sesamfrø