Stekte poteter til kveite oppskrifter

Helstekt kveite

Helstekt kveite

Mandelpoteter, kokte ca. En kveite er så full av muskler at den trenger litt tid til mørning, så det kan gjerne gå en uke fra den er slaktet til du tilbereder den
Pannestekt kveite med hollandaise

Pannestekt kveite med hollandaise

Som tilbehør valgte jeg mandelpoteter, asparges og gulrøtter. Det er mye smør i denne retten, men når man kjøper så dyr fisk fortjener den perfekt tilbehør
Kveita tar noen lengder i Sviddå

Kveita tar noen lengder i Sviddå

Søndagsmiddagen ble til slutt. Heldigvis hadde vi forutsett det og noen fine skiver kveite har ligget på vent i kjøleskapet siden helgeinnkjøpet
Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul. Jeg vet at mange spiser kveite i romjula, og det er den aller beste fisken noen kan servere meg
Gourmet fiskegrateng med kveite

Gourmet fiskegrateng med kveite

Det er for det første en fin måte å få brukt opp rester på og for det andre løfter den en ganske alminnelig fiskegrateng til nye høyder
Den guddommelige kveita.

Den guddommelige kveita.

Server kveita med det smøret den er stekt i, poteter og helst guløye samt en frisk agurksalat. Det vil si en olivenolje eller annen matolje som ikke tilfører smak
Ovnsbakt hel kveite med smørsaus

Ovnsbakt hel kveite med smørsaus

Jeg serverte dette med ovnsbakte morenepoteter, broccoli og gulrøtter, men du kan selvsagt bruke det du har lyst til
Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Du trenger selvfølgelig ikke å bruke havabbor til denne retten – det eller meste av hvit fisk burde fungere bra, for eksempel en flat fisk eller til og med torsk eller kveite

Torsk med chorizo, caponata og rotmos

Pastinakk, persillerot og poteter skrelles, og deles i biter. Jeg ser jo at jeg er nødt til å gå et kurs på matfotografering, for det er vanskelig å fotografere maten mens den er varm, få det til å se delikat ut, samtidig som at den skal spises mens den er varm
Restemat

Restemat

* nok revet ost til å lage "ostelokk" (jeg brukte comté). * rester av hvit fisk (jeg brukte kveite). Fres løken til den er blank
Grill me tender

Grill me tender

Bordet inneholder ulike varianter av fisk, okse, kylling, grønnsaker, poteter og et ulikt antall sauser
Torsk med rødkål og pistasjnøtter

Torsk med rødkål og pistasjnøtter

Servér som dette eller med poteter, ris eller annet tilbehør. 800 gr hvit fisk (torsk, piggvar, sei, steinbitt eller kveite)1 rødkål25 gr smør4 ss ripsgelé2 ss balsamico (alt. Finsnitt rødkålenHa smør, gelé, balsamico, allehånde og salt i en stor kjeleTilsett kålen og et par dl vann og kok i en halvtimes tid ved middels varme, under lokk til det meste av væsken er fordampetTa av lokket, øk varmen og la det koke under omrøring i 4-5 minutterSmak til med mer krydder og evt. Stek fisken med skinnsiden ned (eller der skinnet var) på middels til høy varme i en panne med 2 ss olje i 2-3 minutterSnu fisken forsiktig og tilsett 1 ss smørStek videre i et par minutter og ta pannen av varmenFisken ferdigstekes på ettervarmen

Trening etter graviditet og fødsel

I går hadde vi forøvrig ovnsbakt laks, poteter, asparges, gulrot og brokkoli til middag. Storebror er også veldig stolt og bare elsker å få henne til å le