Mandelpoteter, kokte ca. En kveite er så full av muskler at den trenger litt tid til mørning, så det kan gjerne gå en uke fra den er slaktet til du tilbereder den
Som tilbehør valgte jeg mandelpoteter, asparges og gulrøtter. Det er mye smør i denne retten, men når man kjøper så dyr fisk fortjener den perfekt tilbehør
Bruker du nypoteter eller poteter med tynt skall behøver du ikke skrelle de. Krydre kveiteskivene med salt og pepper på begge sider og la den ligge mens du går i gang med å koke potetene
Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul. Jeg vet at mange spiser kveite i romjula, og det er den aller beste fisken noen kan servere meg
Server kveita med det smøret den er stekt i, poteter og helst guløye samt en frisk agurksalat. Det vil si en olivenolje eller annen matolje som ikke tilfører smak
Du trenger selvfølgelig ikke å bruke havabbor til denne retten – det eller meste av hvit fisk burde fungere bra, for eksempel en flat fisk eller til og med torsk eller kveite
Pastinakk, persillerot og poteter skrelles, og deles i biter. Jeg ser jo at jeg er nødt til å gå et kurs på matfotografering, for det er vanskelig å fotografere maten mens den er varm, få det til å se delikat ut, samtidig som at den skal spises mens den er varm
Servér som dette eller med poteter, ris eller annet tilbehør. 800 gr hvit fisk (torsk, piggvar, sei, steinbitt eller kveite)1 rødkål25 gr smør4 ss ripsgelé2 ss balsamico (alt. Finsnitt rødkålenHa smør, gelé, balsamico, allehånde og salt i en stor kjeleTilsett kålen og et par dl vann og kok i en halvtimes tid ved middels varme, under lokk til det meste av væsken er fordampetTa av lokket, øk varmen og la det koke under omrøring i 4-5 minutterSmak til med mer krydder og evt. Stek fisken med skinnsiden ned (eller der skinnet var) på middels til høy varme i en panne med 2 ss olje i 2-3 minutterSnu fisken forsiktig og tilsett 1 ss smørStek videre i et par minutter og ta pannen av varmenFisken ferdigstekes på ettervarmen
I går hadde vi forøvrig ovnsbakt laks, poteter, asparges, gulrot og brokkoli til middag. Storebror er også veldig stolt og bare elsker å få henne til å le