Jeg har brukt rødløk, gullrøtter, paprika og erter. Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker
Du kan ha i nærmest hva som helst av grønnsaker sammen med kjøtt eller fisk. Kikerter og risgryte. erter, mais, stangselleri, brokkoli, purre, gulrot, paprika, fennikel, sopp, løk
Det samme gjør du med grønnsakene. Erter. For meg er stektris litt latmannsmiddag. Kokt ris. Ofte lager jeg for mye ris og stort sett alltid blir det restemat-middag, altså stektris, dagen derpå
Løk og gulrot går tidlig inn i retten, mens vårløk, bønnespirer og erter går sent inn i retten. Khao Pad er stektris og serveres ofte med kylling (Gai)
Du kan servere medris naturell, men jeg syns stektris blandet med noe godt er det beste. STEKTRIS, GRØNNSAKER I SWEETCHILISOYA OG GRØNNSAKER OG CASHEWNØTTER I CHILI - OG KOKOSMELKSAUS
Quorn (sopp-protein) og belgfrukter som bønner og kikerter er eksempler på vegetariske ingredienser som øker proteininnholdet i retten hvis du ønsker det
Server med små søte fiskekaker, som for anledningen er panert og stekt i olje. La blandingen koke opp og putre noen minutter, ha i erter og kok enda noen minutter
Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, bønner, ris el. Jeg er glad i mat som smaker mye, så dene paien med chorizo og feta passer meg utmerket