Ha den stekterisen i to boller. Deretter har du eggblandingen og grønnsakene oppi risen. Dette er en veldig grei vegetarisk rett, som det går raskt å lage i en travel hverdag
Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem. egg. ris, kokt. Pisk eggene lett i en bolle sammen med en klype salt og litt vårløk
I tillegg er den proteinrik og like god til kald lunsj dagen derpå. Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker
Det er ikke nødvendig med kjøtt da man i grunn kun trenger litt grønnsaker og egg. Stektris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne
Når de er ferdigstekt til eggerøre, så ha i den amerikanske blandingen. I de årene jeg ikke tålte egg, så droppet jeg bare eggene som er i oppskrifta, og den smakte like bra for det
Jeg har laget en vegetar versjon til våre kjøttfrie middager, og vi hadde grønnsaksrester fra en tacomiddag, så derfor er paprika av ulike farger brukt her, men jeg har også hatt i proteinkilder som stekt tofu, egg, kylling eller svinekjøtt, så her er det bare å «freestyle» til din egen smak
Pisk eggene sammen og stek dem lett i woken. For meg er stektris litt latmannsmiddag. Kokt ris. Ofte lager jeg for mye ris og stort sett alltid blir det restemat-middag, altså stektris, dagen derpå
Rør godt om, og legg på et lokk. Og vet du, – stektris – , eller «Fried rice” som retten heter på engelsk, går for å være en av klodens mest populære middager
Skyv grønnsakene og risen ut til siden på stekepanna og hell eggene i midten. Dagens kokke var kjapp, og maten smakte nyyydelig i tillegg til at den var mettende