Røkttorsk er jo godt, og når jeg fant en pakke på Coop-en på utgående dato, som jeg jo agiterer for at vi må ta i bruk – og det var en av de fineste sommerkveldene i år – hvorfor ikke prøve å lage en spennede rett i stekeplata i WeberQ-grillen
Litt smør til steking. Purre og potetsuppe er en klassiker de fleste av oss har spist. I min oppskrift har jeg brukt torsk som har trukket i lettsaltet vann, men man kan gjerne bruke en bit røkttorsk her også
Taco er noe av det viktigste innen tradisjonell nordisk festmat, men hvor kommer den fra. Den kommer fra det kjøkkenet de kaller for Tex-Mex, det vil si en blanding av det texanske og mexicanske
Klar til steking. Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen, og portugiserne spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk pr år
Jeg har tatt utgangspunkt i at man ikke har tilgang til fersk/upasteurisert melk (det har ikke jeg ennå), men de fleste av oss har tilgang til litt upasteurisert ost og rømme fra velassorterte dagligvarebutikker
Bland mel og litt av melka og visp til det ikke er noen klumper. Hadde røykt torsk i fryseren og siden jeg og mannen er alene hjemme i dag, fikk vi lyst på fisk
Kokt juleskinke med kårlot- og rødbestappeJuleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet «juleskinke», dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke
Når smøret er smeltet tar du kjelen av platen og rører inn mel til du får en jevn blanding. Da jeg hadde ukeshandel i forrige uke kom jeg over fersk røkttorsk og endret straks middagsplanene
smør til steking. For eksempel ørret, tunfisk og torsk - eller laks, som jeg har valgt. Tradisjonelt lages den med røkt hyse, men man kan bruke mange typer fisk
Skjær pene midtstykker og kutt avskjæret i små biter. Andre fiskeslag som kan brukes er torsk (lettrøkt eller fersk) og laks, enten naturell eller selvrøkt