Steketid leirgryte oppskrifter

Brød i leirgryte

Brød i leirgryte

Steking av brød i leirgryte. Varm leirgryten i ovnen. Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Min erfaring er også at jeg burde ha delt deigen i to – og da hadde ordinær steketid på 45 minutter vært tilsktrekkelig
BACALAO I LEIRGRYTE

BACALAO I LEIRGRYTE

Kjenn etter om potetene er kokte etter angitt steketid. Å lage bacalao i leirgryte er en fin måte å tilberede denne retten på
TOMATBRØD I LEIRGRYTE

TOMATBRØD I LEIRGRYTE

Sett på stekeovnen og beregn steketiden fra når ovnen er varm nok. Å steke brød i leirgryte er helt supert
Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

 Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid. Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap
Oksehale i Schlemmertopf

Oksehale i Schlemmertopf

Mot slutten av steketiden tar du ut gryten, og legger zucchiniene på toppen – disse krever kort koketid
LEIRGRYTE - fakta

LEIRGRYTE - fakta

Steketiden vil variere fra oppskrift til oppskrift. Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk
Stort brød i leirgryte

Stort brød i leirgryte

) Gjør bankeprøven når steketiden er ferdig. Sett på stekeovnen og sett inn leirgryten med lokk samtidig
Vilt i leirgryte med potetpaté

Vilt i leirgryte med potetpaté

Sjekk begge formene etter endt steketid om potetene er "kokte" og kjøttet er mørt. Leirgryten skal i denne oppskrift settes inn i kald ovn

Svinekoteletter i leirgryte

Sjekk mot slutten av steketiden om sausen er passe, og ha evt i litt jevning av maizenna eller hvetemel
Kylling med 40 hvitløksfedd

Kylling med 40 hvitløksfedd

Om det er langpanne uten tildekking kortes steketiden noe ned, etter som du liker. Denne metoden lages i ovnen  med langpanne, jerngryte eller leirgryte
Det såkalte No-Knead Bread

Det såkalte No-Knead Bread

Mange bruker en Le Creuset gryte, men jeg brukte en leirgryte. Sett gryten med lokk inn i ovnen (husk at leirgryter skal ligge litt i vann først), sett ovnen på 230 grader. Etter 30 minutter tar du av lokket og steker videre i 10-20 minutter (min totale steketid var på 40 minutter)
Rustikk grovbrød i leirkar

Rustikk grovbrød i leirkar

Koke/steketid. Å lage brødene i leirkar er egentlig like enkelt som å bake hvilkent som helst brød, men brød i leirkar, leirgryte  eller støpejernsgryte gjør dem ekstra sprø, lekre og smakfulle

Hare i leirgryte

Steketid er ca. 1. Sett leigryten i vann. Må være gjennomfuktet før bruk. 2. Løsne hinnene fra harens rygg og lår

Kylling i leirgryte

Stek i 1 time, ta lokket av de siste 15 minuttene av steketiden. Gni kyllingene inn med saft av 1/2 sitron