Steking av brød i leirgryte. Varm leirgryten i ovnen. Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Min erfaring er også at jeg burde ha delt deigen i to – og da hadde ordinær steketid på 45 minutter vært tilsktrekkelig
Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid. Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap
For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
Om det er langpanne uten tildekking kortes steketiden noe ned, etter som du liker. Denne metoden lages i ovnen med langpanne, jerngryte eller leirgryte
Mange bruker en Le Creuset gryte, men jeg brukte en leirgryte. Sett gryten med lokk inn i ovnen (husk at leirgryter skal ligge litt i vann først), sett ovnen på 230 grader. Etter 30 minutter tar du av lokket og steker videre i 10-20 minutter (min totale steketid var på 40 minutter)
Koke/steketid. Å lage brødene i leirkar er egentlig like enkelt som å bake hvilkent som helst brød, men brød i leirkar, leirgryte eller støpejernsgryte gjør dem ekstra sprø, lekre og smakfulle